Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Ποιος θα είναι ο νέος περιφερειάρχης;

Ονόματα και σενάρια συζητούνται στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του αντικαταστάτη της Βάσως Αλεξανδρίδου, στο τιμόνι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο νέος γενικός γραμματέας της ΠΙΝ θα μείνει στη θέση του έως το τέλος του έτους, δηλαδή κάτι λιγότερο από 8 μήνες.
Όπως πρώτο το corfupress.com αποκάλυψε με στοιχεία και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ, η Βάσω Αλεξανδρίδου αποτελεί παρελθόν για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ήδη σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων αθηναϊκών εφημερίδων, η κα. Αλεξανδρίδου εισήχθη σε νοσοκομείο προκειμένου να ευσταθεί – τυπικά και όχι ουσιαστικά – η δικαιολογία που θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση, ότι η παραίτηση υποβλήθηκε για λόγους υγείας.

Η Τ. Κανελλοπούλου
Επίσης πρώτοι γράψαμε για την έντονη φημολογία γύρω από το όνομα της πρώην περιφερειάρχη Τασίας Κανελλοπούλου, ως επικρατέστερης για την αντικατάσταση της κας. Αλεξανδρίδου. Η κα. Κανελλοπούλου γνωρίζει από κοινοτικά προγράμματα, είχε υπηρετήσει στην ίδια θέση επί κυβερνήσεως Σημίτη, έχει επαφές με πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης στα Ιόνια και φάνταζε ως ιδανική λύση, ώστε να μην μπει η περιφέρεια σε νέες περιπέτειες. Η κα. Κανελλοπούλου όμως φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να επανακάμψει στη θέση αυτή ή ίσως έχει άλλα σχέδια για το πολιτικό της μέλλον. Το ενδεχόμενο τελευταία απομακρύνεται ενώ αντιθέτως ισχυροποιούνται δύο άλλες υποψηφιότητες.
Π. Σκληρός ή Κ. Γεωργαλίδης;
Ένας Λευκαδίτης κα ένας πολιτογραφημένος Κερκυραίος, οι κ.κ. Παναγιώτης Σκληρός και Κώστας Γεωργαλίδης είναι αυτή τη στιγμή τα πρόσωπα που συζητούνται για τη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΙΝ. Ο κ. Σκληρός, εκ Λευκάδος ορμώμενος, έχει ισχυρές διασυνδέσεις εντός του κόμματος που υπηρετεί, βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω της θέσης του ως διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΙΝ αλλά και ως επικεφαλής του περιφερειακού οργάνου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Κώστας Γεωργαλίδης από την άλλη πλευρά μετά τη θητεία του ως περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παρέμεινε στην Κέρκυρα. Η θητεία του στη θέση του γενικού γραμματέα φαίνεται ότι είναι το στοιχείο που έφερε την υποψηφιότητά του στο προσκήνιο, καθώς στο ΠΑΣΟΚ το μόνο που δεν θέλουν αυτή τη στιγμή είναι να προκύψει περαιτέρω εμπλοκή με έργα και χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων. Η υποψηφιότητά του φαίνεται ότι ισχυροποιείται όσο περνούν οι ώρες.
Απομένουν λίγες ώρες για να δούμε αν ο νέος γενικός γραμματέας θα είναι ο ένας ή ο άλλος. 
Κείμενο: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ  
http://www.corfupress.com