Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Πέθανε η Ιζαμπέλ Καρό που σόκαρε με την ανορεξία

«Θέλω να αφυπνίσω τις συνειδήσεις αυτών που δεν γνωρίζουν ότι εάν δεν τρως, αρρωσταίνεις και παθαίνεις». Με αυτή τη δήλωση η Ιζαμπέλ Καρό είχε συνοδεύσει τη φωτογράφισή της σε καμπάνια αφύπνισης κατά της ασθένειας της ανορεξίας το 2007.

Στις 17 Νοεμβρίου και σε ηλικία μόλις 28 χρόνων η Γαλλίδα μανεκέν και ηθοποιός, πέθανε  από την ασθένεια από την οποία έπασχε και η ίδια, σύμφωνα με την ελβετική ενημερωτική ηλεκτρονική εφημερίδα "20 Λεπτά".

Η Ιζαμπέλ Καρό έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τις γυμνές φωτογραφίες του διάσημου Ολιβιέρο Τοσκάνι όπου φαινόταν το εξαιρετικά αδύνατο, απωθητικό, κοκαλιάρικο σώμα της και το λεπτό ωχρό της πρόσωπο με τα βαθουλωμένα μάτια και τα προτεταμένα δόντια.

Ήταν φωτογραφίες που ενοχλούσαν τους θεατές, όμως η Ιζαμπέλ Καρό δέχτηκε να είναι αυτή η πρωταγωνίστρια της καμπάνιας κατά της ανορεξίας θέλοντας να βοηθήσει και τον εαυτό της αλλά και τα χιλιάδες κορίτσια στον κόσμο που δεν βάζουν μπουκιά στο στόμα τους για να μοιάζουν με μανεκέν...

Τα αίτια του θανάτου της Καρό που έπασχε από τη νόσο από 13 χρόνων δεν έγινα γνωστά. Το 2006 η ηθοποιός-μανεκέν έπεσε σε κώμα αφού είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 25 κιλά με ύψος 1,65.

«Νοσηλεύτηκε για 15 ημέρες για πνευμονοπάθεια ενώ το τελευταίο διάστημα έδειχνε πολύ κουρασμένη. Δεν ξέρω όμως τα ακριβή αίτια του θανάτου της», δήλωσε ο φίλος της, Ελβετός τραγουδιστής, Βίνσεντ Μπίγκλερ, με τον οποίο επρόκειτο να γυρίσει ένα βιντεοκλίπ με θέμα την ανορεξία.

Η Καρό είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί περισσότερο με την υγεία της, μετά από ειδική θεραπεία που την βοήθησε να φτάσει τα 40 κιλά.
Zougla.gr
http://www.madata.gr