Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Σενάρια για Μήτρογλου

Δεδομένου ότι ο ΑΟ Κέρκυρα χρειάζεται ενίσχυση κυρίως στην επιθετική του γραμμή, ένας από τους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν την ομάδα φέρεται να είναι ο Κώστας Μήτρογλου.
Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν είναι στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έχει... ανάψει το πράσινο φως για την παραχώρηση του νεαρού φορ σε άλλη ομάδα, τώρα τον Γενάρη, με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος του φετινού Πρωταθλήματος, δηλαδή ουσιαστικά για τέσσερις μήνες. Και για τους «Φαίακες» η περίπτωσή του θα ήταν ίσως ιδανική για την ενίσχυση της... γραμμής κρούσης.
Τα «υπέρ» της κερκυραϊκής ομάδας για την απόκτηση του 22χρονου κυνηγού είναι δύο. Πρώτον, το γεγονός ότι έπειτα από πρωτοβουλία και μεσολάβηση του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυράκη έχουν δημιουργηθεί φέτος εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ του ΑΟ Κέρκυρα και του Ολυμπιακού. Και δεύτερον, τον διεθνή παίκτη γνωρίζει προσωπικά και πάρα πολύ καλά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, από τη μέχρι πρόσφατα θητεία του στους «ερυθρόλευκους».
Όμως, τα «πλην» είναι εξίσου σημαντικά και ίσως περισσότερα. Πρώτα απ' όλα, ο Ολυμπιακός έχει ήδη παραχωρήσει στον ΑΟ Κέρκυρα τον Ντένις Επστάιν και άρα είναι μάλλον δύσκολο να δώσει δανεικό στην ίδια ομάδα και δεύτερο «πρωτοκλασάτο» ποδοσφαιριστή. Δεύτερον, στη διεκδίκηση του Μήτρογλου έχουν ήδη μπει άλλες ομάδες, όπως η Λάρισα, η Skoda Ξάνθη και ο Άρης, ενώ ο πατέρας του επιθυμεί να τον πάει σε σύλλογο του εξωτερικού. Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και κάτι άλλο: πως είναι ένας παίκτης με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα.
Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, η περίπτωση του Καβαλιώτη στράικερ είναι μάλλον εξαιρετικά δύσκολη για τον ΑΟ Κέρκυρα. Ήδη πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λυράκης έχει ζητρήσει βοήθεια από τον Ολυμπιιακό κι επομένως αναμένονται εξελίξεις είτε με τον Κώστα Μήτρογλου, είτε με άλλους παίκτες.
http://www.corfutime.gr.