Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Έξαλλος παπάς έδινε κατάρες σε ορκομωσία δημοτικού συμβουλίου... Δείτε το video:

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν κατά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας, όταν σύμβουλος που πρόσκειται στο ΚΚΕ ζήτησε να γίνει πολιτικός όρκος. Πυρ και μανία έγινε ο μητροπολίτης της περιοχής, που έφτασε στο σημείο να ρίξει και... κατάρες!

Όλα πήγαιναν ρολόι, μέχρι που ένας δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε πολιτικό όρκο, προσθέτοντας πως οι νόμοι δεν προβλέπουν την παρουσία ιερέων στην εν λόγω τελετή.
Ποιός είδε τον δέσποτα Ιερεμία και δεν τον φοβήθηκε μόλις... άκουσε αυτά τα λόγια...
«Άθεα θέλετε να μας κάνετε την πατρίδα μας; Δεν ντρέπεστε καθόλου; Ντροπή σας», πετάχτηκε ο μητροπολίτης και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο σεβασμιότατος! Κινούμενος προς το μέρος του δημοτικού συμβούλου, του είπε σε έντονο ύφος: «άκου να σου πω, εδώ είναι πατρίδα του αγίου Γρηγορίου του Ε΄. Ντροπή σας! Και να με πας στο δικαστήριο, θα σου αποδείξω την ντροπή σας».
Οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, όμως, ο μητροπολίτης ήταν έξω φρενών (ε, σιγοντάριζε από δίπλα και ο δημοτικός σύμβουλος).
«Άντε να χαθείτε... Να χαθείτε! Να χαθείτε! Πάτε να κάνετε άθεα την πατρίδα μας», ξέσπασε ο ιερέας, ενώ κάποιος τον πήρε από το χέρι για να καθίσει πάλι κάτω.
Και στην θέση του που επέστρεψε, όμως, δεν ηρέμησε! «Για τον λόγο που είπε, διαμαρτύρομαι και εξέρχομαι και όλοι οι κληρικοί να φύγουμε», είπε ο δέσποτας και ο κόσμος άρχισε να φωνάζει να μην φύγουν.
Ο δήμαρχος πήρε το μικρόφωνο και προσπάθησε να εξηγήσει με ηρεμία τι ακριβώς συμβαίνει, λέγοντας πως ο δημοτικός σύμβουλος θέλει να δώσει πολιτικό όρκο. Ωστόσο, ο κ. Ιερεμίας έλεγε και ξαναέλεγε ότι αυτό που τον ενόχλησε ήταν πως ο εν λόγω σύμβουλος υποστήριξε ότι οι ιερείς δεν έπρεπε να ήταν παρόντες.
«Αυτό σε πείραξε, κύριε, εσένα, η παρουσία των ιερέων;(...) Να ξέρετε και να μάθετε ότι εδώ στην Δημητσάνα έχετε ένα τρελό δεσπότη, που δεν θα μείνει απαθής σε ανθρωπάκια και σε νάνους (...) Εμπρός, εμπρός! Πατέρες όλοι να φύγουμε, αφού μας περιφρονούν», συνέχισε ο μητροπολίτης.
Το πλήθος πήρε το μέρος του και ζήτησε να αποχωρήσει ο σύμβουλος που προκάλεσε την ταραχή, ενώ ο πρώην δήμαρχος κατάφερε τελικά να ηρεμήσει τον μητροπολίτη και όλα συνεχίστηκαν ομαλά...
Δείτε το περιστατικό
Δείτε το video:

Πηγή:madata.gr
http://alepounews.blogspot.com