Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Κέρκυρα. Σημαντικές κυκλοφοριακές αλλαγές εισηγείται η επιτροπή κυκλοφορίας

Μια σειρά σημαντικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων συζήτησε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Κέρκυρας. Η επιτροπή θα ξανασυνεδριάσει πριν πάρει αποφάσεις για τις τελικές εισηγητικές προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα  με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Γ. Κουλούρη  ανοίγει και πάλι το θέμα υλοποίησης από 2005 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την περιφερειακή κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων.
Η πρόταση είναι τα φορτηγά να κινούνται περιφερειακά και να μην περνάνε από την Γ. Θεοτόκη.
Επίσης τονίστηκε ότι θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το ωράριο εφοδιασμού των καταστημάτων, όπως είχε αποφασιστεί το 2005 (με περίοδο χάριτος 1 εβδομάδα πριν επιβληθούν κυρώσεις).
Ένα ακόμη θέμα είναι η πρόταση για πεζοδρόμηση από την συμβολή της Γ. Θεοτόκη προς το «ΟΚΑΖΙΟΝ», ζήτημα που θα επανέλθει προς συζήτηση αφού κατατεθούν όλες οι απόψεις στην επιτροπή.
Σε πρώτη φάση στόχος είναι να υλοποιηθεί η απόφαση για πεζοδρόμηση από τα φανάρια του δημ. θεάτρου προς το ιστορικό κέντρο.
Η επιτροπή ενέκρινε επίσης την πρόταση απαγόρευσης κίνησης οχημάτων από τη Σπηλιά προς ΝΑΣΚΕ, Βελισσαρίου, Αγ. Σοφίας. Θα επιτρέπεται ο εφοδιασμός καταστημάτων και η κίνηση μονίμων κατοίκων, όπως αυτά ορίζονται από προηγούμενες αποφάσεις.
Στις προθέσεις της Επιτροπής είναι επίσης η αντιδρόμηση της Αβραμίου (είσοδος προς πόλη) και της Στ. Δεσύλλα (έξοδος) με στόχο να μειωθεί η υπερφόρτωση του κέντρου της πόλης.
http://www.corfutime.gr