Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ξενοδοχείο κάτω από την θάλασσα στα νησιά Fiji. Video

 Το Poseidon θα κοστίσει $500 εκατομμύρια και θα είναι το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο στον κόσμο. Το νησί μυστηρίου 'Poseidon' θα είναι ένα συγκρότημα έκτασης 100 στρεμμάτων,12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια σε μια λιμνοθάλασσα κοραλλιών 5.000 στρεμμάτων κοντά στα νησιά Φίτζι. Το πρόγραμμα είναι εν εξελίξει εδώ και κάποιο καιρό, αλλά η μεγάλη είδηση είναι ότι η θέση των Φίτζι έχει εξασφαλιστεί, και αναμένεται η έναρξη της κατασκευής.
"Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, έγραφα πάντα επιστολές στον Ζακ Cousteau και σκιαγραφούσα τους υποβρύχιους βιότοπους, " θυμάται ο Jones. Το 2000, έκανε το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ονείρου του, προσφέροντας μια αμοιβή σε όποιον θα έβρισκε την καλύτερη θέση για την παιδική του χαρά 'futureundersea'. "Έχω πολλούς φίλους στην υποβρύχια επιχείρηση που είναι επίσης δύτες σκάφανδρων," λέει, "Έτσι είπα ότι εάν κάποιος έβρισκε το τέλειο σημείο, θα τον πληρώναμε $10.000."
Ένας συνεργάτης του και έμπειρος δύτης πρότεινε έναν σκόπελο στις Μπαχάμες, το νησί eleuthera και συνέλεξε την ανταμοιβή του. Αλλά Jones μετά από προβληματικές διαπραγματευόμενος για αξία της περιοχής με τους αμερικανικούς ιδιοκτήτες του αποφάσισε να θέσει τα όνειρα του αλλού, μακριά, στα Φίτζι

http://www.madrev.com