Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Κέρκυρα. Απολογισμός της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής πολιτικής για τον πρώτο χρόνο θητείας

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη 9/9, ευρεία σύσκεψη όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών με σκοπό την ενημέρωση, τον απολογισμό και τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ανδρέα Σκούπουρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περ/κης Ενότητας Κέρκυρας παρεβρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Σωτήρης Καζιάνης, Η αντιδήμαρχος Μαθρακίου και μέλος Ο.Δ.Ε. Νόνη Μάστορα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος των κατασκηνώσεων του Βίδο Νίκος Κορακιανίτης και το μέλος του Δ.Σ. κατασκηνώσεων Σταμάτιος Δεσύλλας Σπυριδούκα – Σοφία Αγγουράκη.
Επίσης παρεβρέθησαν υπηρεσιακοί παράγοντες και εργαζόμενοι των παρακάτω δομών και υπηρεσιών:
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Ορφανοτροφείου, Γηροκομείου, Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας, Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών, Κοινωνικού Παντοπωλείου, Συσσιτίου, Λαχανόκηπου, Φαρμακείου, Ανοικτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Βοήθεια στο Σπίτι, Γραφείου Διαμεσολάβησης, Τράπεζας Χρόνου.
Η ομιλία του Αντιδημάρχου Αντρέα Σκούπουρα: 
''Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου ως επικεφαλής της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μπορώ να πω ότι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κέρκυρας κo Κωνσταντίνο Νικολούζο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και όλους εσάς που παραβρεθήκατε εδώ, ανταποκρινόμενοι στη σημερινή πρόσκληση.
Όλοι εργάστηκαν με επαγγελματισμό και το αποτέλεσμα είναι ορατό και γενικά αποδεκτό.
ΚΑΠΗ, Πρόνοια, Δομές για την αντιμετώπιση της Φτώχειας, Ξενώνας
Κακοποιημένων Γυναικών, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑπ-μεα, Δημοτικές
Κατασκηνώσεις, ΚΗΦΗ και άλλα, λειτούργησαν και βελτιώθηκαν.
Χιλιάδες συμπολίτες μας εξυπηρετήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, με αποτελεσματικότητα, επαγγελματισμό, ευαισθησία και αξιοπρέπεια.
Εκτός αυτών συνεργαστήκαμε με Δημόσιους Οργανισμούς, Νοσοκομεία, Ψυχιατρεία, Εταιρείες, Συλλόγους, Εθελοντές και πολίτες.
Είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα και επιτεύγματα του πρώτου έτους. Μπορούμε όμως και καλύτερα.
Η στασιμότητα σε μια κοινωνία που μοιάζει με κινούμενη άμμος δεν είναι επιλογή.
Οφείλουμε να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες προς όφελος του γενικού συνόλου.
Η σημερινή συνάντηση έχει αυτόν τον σκοπό!
Να αυτοπροσδιοριστούμε και να προχωρήσουμε''.