Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Κέρκυρα. Καταγγέλλουν την επίθεση κατά δημοτικών υπαλλήλων

Τον προπηλακισμό που δέχθηκαν  δημοτικοί υπάλληλοι από μέλος του σωματείου ταξί Κέρκυρας, κατά την… επεισοδιακή παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο την περασμένη Δευτέρα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στο Δήμο Κέρκυρας.
Η ανακοίνωση
«Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας στο Μαράσλειο Μέγαρο και την λεκτική και σωματική Βία που ασκήθηκε  κατά γυναίκας συναδέλφου, από μέλος του Δ.Σ. των  επαγγελματιών αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ, ο οποίος την εξύβρισε και χειροδίκησε εναντίον της, ενώπιον συναδέλφων του.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της 24ης Αυγούστου 2015 όταν ομάδα επαγγελματιών οδηγών και ιδιοκτητών ΤΑΞΙ εισέβαλαν βίαια στο χώρο του Ιδιαίτερου Γραφείου Δημάρχου, και αντιμετώπισαν με απίστευτη βαρβαρότητα τους υπαλλήλους του  γραφείου οι οποίοι απλά ασκούσαν το υπαλληλικό τους καθήκον.

Με έκπληξη ακούσαμε από τα τοπικά ΜΜΕ, σε συνέντευξη που εξασφάλισαν από τους εκπροσώπους των σωματείων ΤΑΞΙ, ότι όντως έγινε κάποιο περιστατικό (με τον όρο περιστατικό  υποθέτουμε ότι αναφέρεται στον ξυλοδαρμό της συναδέλφου), αλλά αποκαταστάθηκε με «Συγνώμη» από πλευρά τους, δυστυχώς και προπηλακισμοί και ξυλοδαρμός έγιναν και είναι θλιβερό το ότι αυτή η «Συγνώμη» δεν ειπώθηκε ποτέ.
Το Δ.Σ. συμπαραστέκεται στη συνάδελφο μετά  την χυδαία λεκτική και σωματική επίθεση που δέχθηκε και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοια φαινόμενα.
Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές και συμπεριφορές, στηρίζει με κάθε τρόπο  τους συναδέλφους, που δέχονται λεκτικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς  επειδή εκτελούν την εργασία τους και  επιφυλάσσεται για τις περεταίρω ενέργειές του».