Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

«Καλύτερα για την Ελλάδα το Grexit», λέει ο αρχιτέκτονας του ευρώ

Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, αυτό ενδεχομένως να τη βοηθήσει, επισημαίνει ο Οτμαρ Ισινγκ, πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, γνωστός ως ένας από τους αρχιτέκτονες του ευρώ.
«Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο, όμως είναι ανοικτό το ερώτημα αν είναι μη αναστρέψιμο για κάθε χώρα», τόνισε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
«Για την Ελλάδα, υπάρχουν πολύ καλά επιχειρήματα ότι θα τα πήγαινε καλά εκτός της ζώνης του ευρώ για κάποιο διάστημα, όμως όλα εξαρτώνται από τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης», σημείωσε.

Ο γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος τώρα είναι πρόεδρος του Κέντρου Οικονομικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε, αναφέρθηκε και στην Κίνα και στον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας και προέβλεψε μια εποχή «μέτριας ανάπτυξης, όχι όμως στασιμότητας».
Τέλος, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αργότερα αυτή την εβδομάδα, προειδοποίησε εναντίον μιας περαιτέρω επέκτασης του προγράμματος νομισματικής χαλάρωσης, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος δημιουργίας φούσκας στις αγορές σταθερού εισοδήματος υπεραντισταθμίζουν τα όποια πλεονεκτήματα υπάρχουν.
http://www.imerisia.gr