Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Πιο κοντά στην εξέταση αίματος για τη νόσο Alzheimer

Εξέταση αίματος που μπορεί να εντοπίζει με ακρίβεια την παρουσία της νόσου του Alzheimer πριν την έναρξη συμπτωμάτων, μπορεί ενδεχομένως να είναι σύντομα διαθέσιμη.
Ερευνητές του Rowan University School of Osteopathic Medicine, φέρνουν κοντύτερα την ανάπτυξη εξέτασης αίματος που θα μπορεί να εντοπίζει τη νόσο Alzheimer με ακρίβεια, η οποία θα μπορούσε να δώσει στους γιατρούς μια ευκαιρία να παρέμβουν σε πιο πρώιμο και πιο αντιμετωπίσιμο στάδιο.
Η εργασία του Robert Nagele εστιάζει στη χρησιμοποίηση αυτοαντισωμάτων ως βιοδεικτών στο αίμα για τον ακριβή εντοπισμό της παρουσίας νόσων και να δείξει το στάδιο στο οποίο έχει εξελιχθεί μια πάθηση.

Εντοπίζοντας τη νόσο Alzheimer πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων, ο Nagele ελπίζει ότι όσοι έχουν τέτοιους βιοδείκτες θα ενθαρρυνθούν να κάνουν ωφέλιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν την επιβράδυνση ανάπτυξης της νόσου.
Ο Nagele, δήλωσε ότι άνθρωποι που φαίνεται πως έχουν προκλινική νόσο μπορούν να λάβουν μέτρα για να βελτιώσουν την αγγειακή τους υγεία, όπως να παρακολουθούν τη διατροφή τους, να ασκούνται και να ρυθμίζουν θέματα βάρους και αρτηριακής πίεσης- ώστε να βοηθηθούν να αποφύγουν ή να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου.
Η εξέταση αίματος που αναπτύχθηκε από τον Nagele φάνηκε επίσης υποσχόμενη στον εντοπισμό άλλων νόσων, όπως νόσο του Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας και καρκίνο στο μαστό.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο OMED 15 στο Ορλάντο.

Πηγές: Διεθνής τύπος.