Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Κέρκυρα. Εκδήλωση-συζήτηση για τα ευρήματα της Porta Reale

http://www.kerkyrasimera.gr
Ανοιχτή συζήτηση –ενημέρωση, σχετικά με τα ευρήματα της PortaReale και τη δυνατότητα ανάδειξής τους, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26/10 /2015 στις  6 το απόγευμα,  στο Δημοτικό Θέατρο.
Στην εκδήλωση θα κληθούν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους  ο Δήμαρχος Κέρκυρας. Κων/νος Νικολούζος και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας,Τένια Ρηγάκου. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών,«όποιος επιθυμεί να παρουσιάσει τις προσωπικές του θέσεις ή του φορέα που εκπροσωπεί, θα έχει τη δυνατότητα να το πράξει, εντός χρόνου 5 λεπτών και εφόσον το έχει δηλώσει  ηλεκτρονικά ως σχόλιο στη σελίδα της εκδήλωσης ή  στο χώρο του δημοτικού θεάτρου μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά τις τοποθετήσεις, θα δοθεί χρόνος για συζήτηση επί του θέματος.
Τα ευρήματα της PortaReale, μας έχουν απασχολήσει όλους. Άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Για κάποιους είναι ουσιώδες θέμα και καλώς μας απασχολεί για άλλους πάλι, επουσιώδες, τη στιγμή μάλιστα που ως χώρα αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι ένα θέμα, που βρίσκεται στην επικαιρότητα, ταυτίζεται με την ιστορία αυτής της πόλης και άπτεται  του μέλλοντός της.
Είναι πια καιρός οι αποφάσεις για θέματα της καθημερινότητάς μας, να λαμβάνονται από το Δήμο. Και  Δήμος είμαστε όλοι εμείς.
Να είμαστε εκεί !».