Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

''Γερό'' πρωινό για καλούς βαθμούς

Ερευνητές του Cardiff University ανακάλυψαν ότι οι πιθανότητες να πετύχουν σχολική επίδοση άνω του μέσου όρου ήταν μέχρι διπλάσια, σε μαθητές που έτρωγαν πρωινό έναντι όσων δεν έτρωγαν.
Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι παιδιά που τρώνε πρωινό αρκετά συχνά έχουν υψηλότερη σχολική επίδοση.
Ερευνητές του Cardiff University ανακάλυψαν ότι οι πιθανότητες να πετύχουν σχολική επίδοση άνω του μέσου όρου ήταν μέχρι διπλάσια, σε μαθητές που έτρωγαν πρωινό έναντι όσων δεν έτρωγαν.

Η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων, όπως γλυκά και τσιπς για πρωινό, που αναφέρθηκε από 1 στους 5 μαθητές δεν είχε θετική επίδραση στις σχολικές επιδόσεις.
Παράλληλα με τον αριθμό των υγιεινών τροφίμων στο πρωινό, άλλες διατροφικές συμπεριφορές, όπως ο αριθμός των γλυκών και τσιπς, καθώς και των μερίδων φρούτων και λαχανικών που καταναλώνονταν το υπόλοιπο της ημέρας είχαν σημαντική και σχετική σχέση με τη σχολική επίδοση.
Η ερευνήτρια Hannah Littlecott δήλωσε ότι η έρευνα πρόσφερε την ισχυρότερη ένδειξη μέχρι τώρα για σχέσεις μεταξύ τροφών που καταναλώνουν οι μαθητές και πόσο καλή είναι η επίδοσή τους στο σχολείο – κάτι που έχει σημαντικές εφαρμογές για πολιτικές που αφορούν την εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία.
Η Littlecott δήλωσε ότι για τα σχολεία, η αφιέρωση χρόνου και πόρων προς τη βελτίωση της παιδικής υγείας θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ανεπιθύμητη εκτροπή από την κύρια ασχολία της εκπαίδευσης των μαθητών.
Κατέληξε ότι βελτιώσεις που αφορούν την υγεία, ενταγμένες στην κύρια αποστολή του σχολείου θα μπορούσαν να προσφέρουν και εκπαιδευτικές βελτιώσεις.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal Public Health Nutrition.
 Πηγές: Journal Public Health Nutrition.