Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Το καλύτερο τσάι για μακροζωία – Θιβετιανό τσάι

Οι παραδοσιακές συνταγές του Θιβέτ για ροφήματα και τσάι είναι πολλών ετών και έχουν συνδυαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν περισσότερα ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, παρέχοντας μας περισσότερη υγεία. Το θιβετιανό τσάι που θα φτιάξουμε σήμερα χρησιμοποιείται συχνά για θεραπευτικούς σκοπούς στο Θιβέτ και θεωρείται αρκετά αποτελεσματικό για την ενίσχυση της υγείας και είναι αρκετά εύκολο και απλό στην παρασκευή του.

Αυτό το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε ωφέλιμες για τον οργανισμό ουσίες όπως αμινοξέα, αλκαλοειδή, καροτίνη, βιταμίνες, πολυφαινόλες, πολυσακχαρίτες, θεαφλαβίνες, θεαρουβιγίνες και ανόργανα συστατικά που παρέχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία.

τσάι-για-μακροζωία-θιβετινό-τσάι

Απώλεια βάρους και αδυνάτισμα

Το θιβετιανό τσάι θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ροφήματα μαύρου τσαγιού που είναι κατάλληλο και αρκετά αποτελεσματικό για δίαιτα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε θεοφυλλίνη, αυτό το υπέροχο τσάι σας βοηθά να κάψετε λίπος, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πρόληψη του καρκίνου

Το θιβετιανό τσάι έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες να «επιτεθούν» στο σώμα και με αυτό τον τρόπο προστατεύουν από τον καρκίνο. Επίσης είναι σε θέση να απορροφήσουν ραδιενέργεια η οποία είναι επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα.

Μειώνει την υπέρταση και την υπεργλυκαιμία

Το θιβετιανό τσάι περιέχει κατεχίνες και πολυφαινόλες, που έχουν προστατευτικές ιδιότητες και βοηθούν στη μείωση του ποσοστού των τριγλυκεριδίων, παρέχοντας περισσότερη υγεία στην καρδιά. Επίσης, μειώνει την LDL κακή χοληστερίνη και ρυθμίζει την αναλογία μεταξύ της καλής HDL και κακής χοληστερίνης LDL.

Ενισχύει το γαστρεντερικό

Η παρουσία των ασυνήθιστων ενζύμων και τα μπιφιδοβακτήρια που περιέχονται σε αυτό το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσουν στην καλύτερη πέψη και στη μείωση των γαστρικών οξέων.

Αναζωογονεί το δέρμα

Η παρουσία ισχυρών αντιοξειδωτικών στο θιβετιανό τσάι μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα σας να δείχνει λεία και λαμπερή.

Συνταγή για να φτιάξετε το Θιβετιανό τσάι

Υλικά:
  • 2 λίτρα νερό
  • 5 γραμμάρια τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 πρέζα καυτερή πιπεριά σε σκόνη
  • Λίγο μάραθο
Διαδικασία:
Βάλτε το νερό να βράσει και στη συνέχεια αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το για λίγο να κρυώσει. Ρίξτε όλα τα υλικά μέσα και καλύψτε το στόμιο με ένα καπάκι, αφήστε μερικά λεπτά ώστε τα βότανα και τα συστατικά που τοποθετήσαμε μέσα να απελευθερώσουν τα ωφέλιμα συστατικά τους. Όταν το τσάι είναι εντελώς κρύο και έχει αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, είναι έτοιμο για να το πιείτε.
Να θυμάστε, είναι σημαντικό να μην προσθέσετε τα συστατικά σε καυτό νερό, το νερό θα πρέπει να έχει τέτοια θερμοκρασία ώστε να μπορείτε να κρατάτε το δάχτυλο σας μέσα σε αυτό γα αρκετή ώρα, αυτό γίνεται για να μη χάσουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες τα συστατικά, από την υψηλή θερμοκρασία.

Δοσολογία και οδηγίες κατανάλωσης

Καταναλώνετε το συγκεκριμένο ρόφημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε ίσα χρονικά διαστήματα πίνοντας γουλιά, γουλιά.
Προτείνουμε να καταναλώνεται ένα μικρό φλιτζάνι, μισή ώρα πριν το γεύμα σας.
Σύμφωνα με την παλιά συνταγή του Θιβέτ, 2 λίτρα αυτού του τσαγιού είναι αρκετά για 3 άτομα την ημέρα, ώστε να πιούν τη βέλτιστη ημερήσια δόση.
http://www.votanonkipos.gr