Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Κέρκυρα. Τζόγαραν παράνομα σε «φρουτάκια» και στοίχημα

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν μετά από συστηματική και διεξοδική έρευνα διάρκειας τεσσάρων περίπου μηνών τρείς Ελληνες  για συμμετοχή σε παράνομους διαδικτυακούς στοιχηματισμούς καθώς και τυχερά παιχνίδια (φρουτάκια).
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου από τους αστυνομικό διευθυντή Γ. Αγάθο, διοικητή Ασφάλειας Μ. Γιαννούλη, παρουσία του εκπροσώπου τύπου της ΓΑΔΠΙΝ Γ. Κωστάντη (φωτο) :
Εντοπίστηκε στο νησί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-καφετέρια, που διενεργούσε παράνομα στοιχήματα και τυχερά παίγνια μέσω του διαδικτύου.

Για την υπόθεση αυτή διενεργήθηκαν το τελευταίο διήμερο στοχευμένες και κατάλληλα οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κέρκυρα και Ημαθία, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα, ο 53χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας, 43χρονος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και 50χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματισμού.
Σε βάρος τους και ενός ακόμη 50χρονου συνεργού τους, που αναζητείται,    σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μέσω του διαδικτύου, σύσταση συμμορίας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων.
Από την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε ο τρόπος δράστης και όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων που συνίσταται κυρίως, στη λειτουργία καταστήματος αναψυχής και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (επιχείρηση βιτρίνα), στο οποίο είχαν εγκαταστήσει και λειτουργούσαν προσχηματικά «παράνομο πρακτορείου διεξαγωγής διαδικτυακού τζόγου», καθώς και παράνομα τυχερά παίγνια - «φρουτάκια».
Πιο αναλυτικά, ο 53χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας μαζί με το 43χρονο, είχαν εγκαταστήσει και διαχειρίζονταν στο κατάστημα, ειδική διαδικτυακή εφαρμογή-λογισμικό,την οποία τους είχε παραχωρήσει ο 50χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας διαδικτυακών στοιχημάτων. Μέσω αυτής της εφαρμογής κλειστή ηλεκτρονική ομάδα, αποτελούμενη από (35) πελάτες, είχε την δυνατότητα χρησιμοποιώντας κωδικούς, να ενεργεί παράνομους διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.
Τους παράνομους στοιχηματισμούς οι πελάτες διεκπεραίωναν οικονομικά, μέσω προπληρωμένων ηλεκτρονικών καρτών, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης της καφετέριας κέρδιζε ποσοστό 10% επί των συνολικών μηνιαίων στοιχημάτων.
Από την εξέλιξη των ερευνών εντοπίστηκαν στοιχεία, που αφορούσαν τις οικονομικές συναλλαγές των παικτών (κινήσεις λογαριασμών , υπόλοιπα, στατιστικά και λοιπά στοιχεία), οι οποίες για τον τελευταίο περίπου μήνα αγγίζουν τις 60.000 ευρώ, περίπου.
Σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στο παράνομο πρακτορείο καθώς και στις κατοικίες των εμπλεκομένων  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
(14) δεκατέσσερις διασυνδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε έναν από τους οποίους εμφανιζόταν το λογότυπο του παιχνιδιού   «φρουτάκια»
αυτόματος πωλητής προπληρωμένων καρτών ηλεκτρονικών πληρωμών 
(64) προπληρωμένες κάρτες εταιρείας ηλεκτρονικών χρηματικών συναλλαγών , συνολικής αξίας 760 ευρώ
κωδικοί πρόσβασης στο λειτουργικό σύστημα του ιστότοπου της εταιρείας 
(3) ακόμη ηλεκτρονικοί υπολογιστές στην κατοχή του 50χρονου εκπροσώπου της εταιρείας 
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Ανακριτή Κέρκυρας