Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Flyniki: 17 ελληνικοί προορισμοί πτήσεων

Συνολικά 17 ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, έχει στο νέο θερινό πρόγραμμά της για το 2016 η αυστριακή αεροπορική εταιρεία Flyniki, η οποία από χθες δίνει την δυνατότητα για κρατήσεις της επόμενης χρονιάς.

Η αυστριακή αυτή εταιρεία, θυγατρική της γερμανικής Air Bellin, που φέρει το όνομα του πρώην ιδιοκτήτη της, του αυστριακού τρεις φορές πρωταθλητή των αγώνων αυτοκινήτου Φόρμουλα-1 Νίκι Λάουντα, εστιάζει το πρόγραμμά της για το 2016 σε τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, με επίκεντρό την Ελλάδα.


Ήδη από τις 21 Μαρτίου, πέραν της Βιέννης, ξεκινούν από μια σειρά άλλες αυστριακές πόλεις - από το Σάλτσμπουργκ, το Λιντς και το Γκρατς- οι πτήσεις της εταιρείας προς το Ηράκλειο, ενώ από τις αρχές Μαΐου αρχίζουν οι αεροπορικές συνδέσεις της εταιρείας από τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ και το Λιντς, απευθείας για τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κω.

Οι 17 ελληνικοί προορισμοί που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εταιρείας είναι: Χανιά, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μύκονος, Κάρπαθος, Ρόδος, Κως, Σάμος, Λέσβος, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Καλαμάτα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Πρέβεζα και Κέρκυρα.

Η επέκταση του αριθμού των πτήσεων και των προορισμών της στην Ελλάδα, από την Flyniki, προμηνύει μια νέα αύξηση του αριθμού των Αυστριακών επισκεπτών στη χώρα και για την επόμενη χρονιά, καθώς ήδη σε έναν πρώτο απολογισμό για το φετινό καλοκαίρι, τα στοιχεία από την Αυστρία ήταν ιδιαίτερα θετικά.

Σε πρώτο απολογισμό για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές και τους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών, που είχε δημοσιεύσει τέλη Αυγούστου η αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ», τόνιζε ότι «παρά την κρίση, 400.000 Αυστριακοί πέταξαν φέτος στα ελληνικά νησιά», συμπληρώνοντας ότι η προτίμηση αυτών των επισκεπτών ήταν η Κρήτη και η Ρόδος.

Αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός ότι, παρά τον καταιγισμό αρνητικών, σε μεγάλο βαθμό, δημοσιευμάτων, περί κρίσης - ιδιαίτερα περί ελέγχου κίνησης κεφαλαίων και περί κλειστών τραπεζών - δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες ακυρώσεις κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς από την Αυστρία, η οποία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της των 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται στην πρώτη θέση από άποψη αφίξεων επισκεπτών στην Ελλάδα.