Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Κέρκυρα. Το Δέντρο των 100 ευχων

http://24corfu.com
Χθες, Σάββατο 26 Δεκέμβρη, ήταν η πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του το χριστουγεννιάτικο προσκοπικό χωριό και πλημμύρισε από παιδιά, γονείς και φίλους που ήλθαν να χαρούν μαζί με τους Κερκυραίους Προσκόπους για τα 100 χρόνια τους. 
Τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ κέφι σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων όπως εργαστήρια τεχνικών δεξιοτήτων, ζαχαροπλαστικής, παραμυθιών και ζωγραφικής ενώ είχαν τη δυνατότητα να παίξουν γύρω από το Μύλο των Ξωτικών, να υποδεχθούν τον Άγιο Βασίλη, που κατέβηκε με σχοινιά και βεγγαλικά από τα τείχη, να απολαύσουν την υπέροχη χορωδία Καναλίων υπό τη διεύθυνση της κ. Αγάθης Κοσκινά καθώς και τη φανταστική θεατρική παράσταση «Οι καλικάτζαροι και η Αγέλαστη Πολιτεία» σε σκηνοθεσία της κ. Φαίης Μήλιου, που με περίσσεια αγάπη ετοίμασαν τα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Λυκοπούλων. 
Οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας, με την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία που τους διακρίνει, φιλοξένησαν τον οργανισμό «Κάνε μια Ευχή Ελλάδος», που διέθεσε «Αστέρια της Ευχής» με τα οποία οι Κερκυραίοι στόλισαν απλόχερα το «Δέντρο των 100 Ευχών». Στη χθεσινή πρώτη μέρα η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας απένειμε το βραβείο «Σπύρος Μπάνος» στην πρώτη πρόσκοπο – μαθήτρια επιτυχούσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2015 Έφη Λίβερη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κέρκυρας ενώ παραβρέθηκαν και έδωσαν τις ευχές τους ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού κ. Αλέκος Μιχαλάς και ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Θεοδωρής Κεφαλάς.
Το χριστουγεννιάτικο προσκοπικό χωριό θα είναι ανοιχτό σήμερα 27 και αύριο 28 Δεκέμβρη από τις 17:00 έως τις 22:00.