Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Κέρκυρα. Αύριο 20 Δεκεμβρίου η 5η CICLOVIA

O Δήμος Κέρκυρας και ο «Σύλλογος ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ» συνδιοργανώνουν την 5ηCiclovia στην Κέρκυρα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στην Πάνω Πλατεία από τις 11.00π.μ. έως τις 14.00μ.μ.
Πρόκειται για μια γιορτή της φυσικής δραστηριότητας που συνδυάζει διάφορες δράσεις με σκοπό τον περιορισμό χρήσης των αυτοκινήτων και την αλλαγή νοοτροπίας στην ενεργό μεταφορά, προάγοντας τη βιώσιμη κινητικότητα με τη χρήση  φιλικών μέσων μεταφοράς.
Η πρακτική αυτή έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο φτάνοντας σε διάφορες χώρες όπως: Αυστραλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Περού, Ισραήλ, Ινδία και σε δεκάδες πόλεις στις ΗΠΑ. Το όνομα της προέρχεται από την ισπανική λέξη «Cyclovia» και πρωτοξεκίνησε από την Μπογκοτά στην Κολομβία.
Λόγω της ιδιαιτερότητας των εορταστικών ημερών και προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην τοπική αγοραστική κοινωνία, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Πάνω Πλατείας οι κάτωθι δράσεις:

ΩΡΕΣ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
11.00π.μ.  – 12.30μ.μ. Παιχνίδια με το ποδήλατο ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ
12.00μ.μ. Ποδηλατάδα στο Ιστορικό κέντρο της πόλης ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ
Συνιστάται τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην «ποδηλατάδα» να συνοδεύονται από ενήλικες και να φορούν  ποδηλατικό κράνος.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Κέρκυρας σε συνεργασία με την Τροχαία θα λάβει μέτρα διαφύλαξης της ασφάλειας των ποδηλατιστών.
Για μια πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα, φιλικότερη στους πεζούς , στα άτομα με αναπηρία και στους ποδηλάτες.
Ας χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας λιγότερο και ας περπατήσουμε περισσότερο.
Θα κάνουμε καλό στον εαυτό μας και στον πλανήτη.