Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Κέρκυρα. «Μοίραζαν» πλαστά 50άρικα

http://www.enimerosi.com
Σε επτά ακόμη υποθέσεις κυκλοφορίας και απόπειρας κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στην Κέρκυρα, εντοπίστηκε η δράση δύο ατόμων, ενός 36χρονου και μίας 25χρονης, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σαββάτο 11 Δεκεμβρίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Η δράση των δύο κατηγορουμένων εντοπίστηκε αρχικά σε δεκαπέντε υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και στην Κέρκυρα βρέθηκαν στο σπίτι τους και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ένας εκτυπωτής laser καθώς και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης η δράση τους εντοπίστηκε σε επτά ακόμη αντίστοιχες υποθέσεις στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα τριών υποθέσεων κυκλοφορίας και τεσσάρων ακόμη κατά τις οποίες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, σε εμπορικές επιχειρήσεις, με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για τα αδικήματα της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.