Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Κέρκυρας. Προληπτικός έλεγχος για την μέτρηση της οστικής πυκνότητας στις γυναίκες

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, ο δήμος Κέρκυρας ενημερώνει για τα ακόλουθα σχετικά με την υλοποίηση του δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την μέτρηση της οστικής πυκνότητας για τις γυναίκες, που θα πραγματοποιηθεί από την στο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου στην πλατεία Μιχαλ. Θεοτόκη (υπόγειο - είσοδος από το πλάι):
-    Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).Ο διαγνωστικός έλεγχος θα πραγματοποιείται από τις 09.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.
-  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με αριθμημένα κουπόνια τα οποία θα διανέμονται στις ενδιαφερόμενες την μέρα της εξέτασης.
-  Ο χρόνος για κάθε εξεταζόμενη υπολογίζεται από 10 έως 15 λεπτά του διαγνωστικού τεστ με την μέθοδο υπερηχογράφηματος πτέρνας, θα προηγείται η συμπλήρωση ερωτηματολογίου, ανώνυμα (για στατιστική χρήση).
-  Η μέγιστη δυνατότητα αριθμού εξεταζομένων γυναικών ανά ημέρα, θα είναι περίπου 25 .
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. Επίσης το πρόγραμμα απευθύνεται και σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης. Οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν την εξέταση κατά προτεραιότητα είναι :
1. Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
2. Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης
3. Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα
4. Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό oοστεοπόρωσης
5. Γυναίκες μικρής ηλικίας στην περίπτωση που έχουν κάνει ολική υστερεκτομή.
       Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται από 09:00 έως 13:00 στην συντονίστρια του προγράμματος κ. Κατερίνα Λάσκαρη, στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου, στο τηλέφωνο 2661038320.

O Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πρόνοιας
Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης
Δήμου Κέρκυρας
Ανδρέας Σκούπουρας