Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Κέρκυρα. Κατατέθηκε ο «πολιτιστικός φάκελος» της Κέρκυρας

Το φάκελο της υποψηφιότητας της Κέρκυρας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, κατέθεσε χτες το πρωί στο Υπουργείο Πολιτισμού (αρμόδιο γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.
Το κύριο σώμα του «φακέλου» αποτελείται από ένα εκτενές ερωτηματολόγιο κατηγοριοποιημένο στους εξής τομείς: Μακροπρόθεσμη στρατηγική, Ευρωπαϊκή διάσταση, Πολιτιστικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο,  Ικανότητα υλοποίησης, Αντίκτυπος (συμμετοχή της κοινωνίας), οικονομική και οργανωτική διαχείριση.
Μετά την υποβολή ακολουθεί αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υποβολή συστάσεων, στις οποίες η υποψήφια πόλη επενέρχεται με βελτιωμένες προτάσεις, διαδικασία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2016.


Όπως είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας στην Πλατεία Δημαρχείου πριν λίγες μέρες: «Διεκδικούμε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, για να αναδείξουμε την πολιτιστική ζωή της πόλης μας, να την αναπτύξουμε και να την προωθήσουμε στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο...Η πόλη μας, ενταγμένη ήδη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, έχει το ιστορικό φορτίο και μέγεθος για να επιλεγεί. Είναι βέβαια δύσκολο και φιλόδοξο σχέδιο. Όμως, επειδή το πιστεύουμε, σηκώνουμε την ηθική υποχρέωση να το αναδείξουμε, να το προβάλουμε, να το πετύχουμε»