Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Κέρκυρας. Μεγάλη ανταπόκριση στη συλλογή βοήθειας για τους πρόσφυγες

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους του Δήμου Κέρκυρας και το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι ευχαριστούν θερμά τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συλλογή αγαθών-ειδών πρώτης ανάγκης  για τους Σύρους πρόσφυγες.
Τα αγαθά, που συγκεντρώθηκαν τόσο την Παρασκευή, 30 Οκτώβρη στον πολυχώρο Πολύτεχνο, όσο και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας στο 1ο-5ο Γυμνάσιο  από την Ομάδα του Χαριστικού και Ανταλλακτικού παζαριού, ομαδοποιήθηκαν  και εστάλησαν μέσω δύο αποστολών, λόγω του μεγάλου όγκου τους. Οι  αποστολές πραγματοποιήθηκαν  από την εταιρία ταχυμεταφορών Γενική Ταχυδρομική, χωρίς χρέωση,  στους ακόλουθους προορισμούς : στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο, τα οποία υποδέχονται καθημερινά πρόσφυγες και οι ανάγκες είναι μεγάλες και στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης κατόπιν συνεννόησης  με τα κέντρα υποδοχής των προσφύγων.

            «Χαιρόμαστε  που όλοι μαζί ενωθήκαμε για την επίτευξη ενός τέτοιου σκοπού που μαρτυρά ότι ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες, για όλους μας μέρες, υπάρχει ανθρωπιά  και αγάπη για το συνάνθρωπο! Δηλώνουμε πάντα παρόντες για όλους εκείνους, που μας έχουν ανάγκη, είτε είναι γυναίκες θύματα βίας,  είτε πρόσφυγες  ελπίζοντας να απαλύνουμε έστω και στο ελάχιστο τον ανθρώπινο πόνο»,αναφέρει σχετική ανακοίνωση του αντιδημάρχου Πρόνοιας.