Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

H NΑSA έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του Εγκέλαδου

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι από τα κορυφαία σημεία για να αναζητηθεί ζωή.

Το σκάφος της NASA Cassini κατάφερε να πάρει υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες από τον δορυφόρο του Κρόνου Εγκέλαδο περνώντας σε απόσταση 4,999 χιλιάδων χιλιομέτρων, στις 19 Δεκεμβρίου. 
 Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ, δείχνουν τρεις διαφορετικές πλευρές του παγωμένου φεγγαριού του Κρόνου. Η μία είναι από τη βόρεια πλευρά του, η δεύτερη με τα αμυδρά φωτισμένα άκρα απεικονίζει και τον πλανήτη Κρόνο και η τρίτη δείχνει τα παράλληλα αυλάκια και τις ραβδώσεις στην επιφάνεια του Εγκέλαδου. 

 "Θλίψη και θρίαμβο", χαρακτηρίζει αυτό το πολύ κοντινό πέρασμα προς το τέλος της αποστολής ο Earl Maize, διευθυντής του Cassini, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον Εγκέλαδο από απόσταση, ως το τέλος της αποστολής του το Σεπτέμβριο του 2017. H NΑSA έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του Εγκέλαδου.

 Οι παρατηρήσεις του διαστημικού σκάφους έχουν κάνει τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν ορισμένες από τις απόψεις τους σχετικά με τον δορυφόρο του Κρόνου. Τώρα εμφανίζονται βέβαιοι ότι κάτω από τους πάγους ο Εγκέλαδος φιλοξενεί έναν τεράστιο ωκεανό. H NΑSA έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του Εγκέλαδου.

 Ως αποτέλεσμα των ευρημάτων του Cassini, ο Εγκέλαδος θεωρείται σήμερα ένα από τα κορυφαία σημεία του ηλιακού μας συστήματος για να αναζητηθεί εξωγήινη ζωή. Πηγή: www.lifo.gr