Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Κέρκυρα. Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος» 2016 – αποτελέσματα δράσης

Το Σάββατο 9 Γενάρη 2016, οι Πρόσκοποι Κέρκυρας στα πλαίσια της ετήσιας μεγάλης δράσης τους κοινωνικής προσφοράς «Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος» συγκέντρωσαν 4,5 τόνους τυποποιημένα τρόφιμα (50% περισσότερα από το 2015) για την ενίσχυση απόρων, κοινωνικών παντοπωλείων και φορέων με επισιτιστική μέριμνα. 
Στη δράση διάρκειας 10 ωρών συμμετείχαν πάνω από 500 μέλη της τοπικής Κίνησης που ενημέρωναν για τους σκοπούς της δράσης το ευρύ κοινό έξω από μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων (supermarkets) με αφίσες, φυλλάδια, μικρά αυτοκόλλητα πέτου και το χαμόγελό τους. Την επόμενη ημέρα, τα τρόφιμα ανακατευθύνθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην «ΚΛΙΜΑΚΑ» δηλαδή στη μη κυβερνητική οργάνωση που συνεργάζεται με το Δήμο Κέρκυρας μέσω τριών κοινωνικών δομών για την καταπολέμηση της φτώχειας (κοινωνικό παντοπωλείο, ανοιχτό κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, κοινωνικό συσσίτιο), στα ενοριακά συσσίτια των Ιερών Ναών των Τριών Μαρτύρων στη Γαρίτσα, του Αγ. Ελευθερίου στη Μανδρακίνα, του Αγ. Ιωάννη Λάζου και Αγ. Γεωργίου στο Μαντούκι, στο Ορφανοτροφείο Κέρκυρας, στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού», για τη φροντίδα απόρων  στους Ιερούς Ναούς πλησίον των Προσκοπικών Συστημάτων στα Κανάλια και στον Ποταμό και σε συνολικά 33 μεμονωμένες άπορες οικογένειες που υποδείχθηκαν μέσα από την προσκοπική οικογένεια. Μία ποσότητα δεσμεύτηκε για τη σχεδιαζόμενη κερκυραϊκή προσκοπική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με επίκεντρο τα παιδιά-θύματα της προσφυγικής κρίσης.
 Οι Πρόσκοποι Κέρκυρας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά για τη συγκινητική κοινωνική προσφορά τους κάθε Κερκυραία και Κερκυραίο που «έγινε μια μέρα Πρόσκοπος» για έκτη συνεχόμενη φορά καθώς και τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του τόπου μας που υποστήριξαν την προβολή της σημαντικής αυτής δράσης. Οι Πρόσκοποι Κέρκυρας είναι υπερήφανοι που για άλλη μια χρονιά έγιναν ο καταλύτης της αντίδρασης κοινωνικής ευαισθησίας μεταξύ αυτών που ακόμα μπορούν και αυτών που δεν μπορούν.