Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Κέρκυρα. Συλλήψεις για το νεκρό 25χρονο

Συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών με πρόκληση θανάτου, της έκθεσης και της ψευδορκίας. Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης, σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ως γνωστόν, τα ξημερώματα της Κυριακής μεταφέρθηκε από τον 40χρονο, σε Κέντρο Υγείας του νησιού, 25χρονος νεαρός, που δεν είχε τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Το ιστορικό της υπόθεσης

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, ξημερώματα Κυριακής μεταφέρθηκε από τον 40χρονο, σε Κέντρο Υγείας του νησιού, 25χρονος άνδρας που δεν είχε τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος είχε προμηθευτεί από τον 39χρονο, αναλγητικό έμπλαστρο με ναρκωτικές-καταπραϋντικές ιδιότητες, το οποίο χρησιμοποίησε, μετατρέποντας το σε ενέσιμο διάλυμα. Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης, η εμπλοκή του ανωτέρω 35χρονου για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του 25χρονου παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Κατά τις αστυνομικές έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά 11 έμπλαστρα, τα οποία εντοπίστηκαν στην κατοικία του 39χρονου.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.