Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

7 παράξενες αλήθειες για τον ύπνο

Για αρκετούς η ώρα του ύπνου είναι ιερή και δεν την ανταλλάσσουν με τίποτα, μιας και αποτελεί μια από τις πλέον αγαπημένες στιγμές πολλών ανθρώπων.
Οι συγκεκριμένες παράξενες αλήθειες, που δεν γνωρίζετε, για τον ύπνο ενδεχομένως να αλλάξουν όσα πιστεύατε μέχρι σήμερα για τα όνειρα.
1. Τα όνειρα είναι… πολύχρωμα
Το 70% των ανθρώπων βλέπει έγχρωμα όνειρα, ενώ το υπόλοιπο 30% βλέπει ασπρόμαυρα ενώ πολλά όνειρα τα βλέπει κάποιος περισσότερες από μία φορές στη ζωή του και γίνεται κάτι σαν εμμονή. Οι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

2. Πόσοι είναι υπνοβάτες
Γνωρίζετε πόσοι άνθρωποι είναι υπνοβάτες ή έχουν βιώσει αυτή την κατάσταση έστω για μια φορά; Σύμφωνα με έρευνες ένα ποσοστό περίπου του 15% των ανθρώπων αναφέρει ότι είναι υπνοβάτης. Δεν είναι και λίγο.
3. Άντρες και γυναίκες κοιμούνται το ίδιο;
Μπορεί να κοιμούνται το ίδιο αλλά δεν έχουν την ίδια ανάγκη για ύπνο. Μια γυναίκα χρειάζεται μια επιπλέον ώρα ύπνου, συγκριτικά με έναν άντρα.
4. Πόσο κοιμούνται οι νέοι γονείς
Σύμφωνα με έρευνες όταν έρχεται ένα νέο μέλος στην οικογένεια οι γονείς κυριολεκτικά χάνουν τον ύπνο τους. Ένας νέος γονέας χάνει τον πρώτο χρόνο από τη γέννηση του μωρού του 1055.6 ώρες ύπνου, δηλαδή περίπου 44 ημέρες.
5. Τι κάνει ένας γρήγορος ύπνος
Και όταν λέμε γρήγορος ύπνος εννοούμε πολύ γρήγορος, των 6 λεπτών… Ένας γρήγορος ύπνος διάρκειας 6 λεπτών, μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σας.
6. Τι σχέση έχουν τα όνειρα με τις ταινίες
Το ξέρατε ότι όταν παρακολουθείτε ταινίες χωρίς ήχο, τα όνειρά σας μπορεί να είναι… βουβά; Κι όμως σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ισχύει.
7. Ποια είναι η πιο συχνή ηλικία υπνοβασίας
Τα πιο συχνά περιστατικά υπνοβασίας, όπως αναφέρει το tilestwra, εμφανίζονται στην ηλικία μεταξύ τριών και επτά ετών και όχι στους ενήλικες.