Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Πτυχίο στην… πίτσα

Όσοι θεωρούν τον εαυτό τους ειδικό στην πίτσα, πλέον μπορούν να επισημοποιήσουν τις γνώσεις τους, χάρη σε γνωστή αλυσίδα πιτσαρίας στην Αγγλία.

Ποιος θα θέλει πτυχίου ηλεκτρολόγου, δικηγόρου ή μηχανικού, όταν θα μπορεί να έχει στα χέρια του πτυχίο… πίτσας; Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων Pizza Hut στην Αγγλία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan για να προσφέρει μαθήματα σε φοιτητές που θα μάθουν τα πάντα, από παραγωγή τροφίμων, μέχρι οικονομική ανάλυση και πρακτικά μαθήματα τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με το Manchester Evening News.

Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του πτυχίου, που σημαίνει ότι θα μπορεί πλέον να είναι κάποιος… πτυχιούχος στην πίτσα και τα παρελκόμενά της.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα εκπαιδεύονται στην Pizza Hut, θα μαθαίνουν όχι μόνο να δουλεύουν σε ένα εστιατόριο, αλλά πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, ενώ όλοι θα πληρώνονται με το βασικό, περίπου 8-10 δολάρια την ώρα, ανάλογα με την ηλικία.

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όμως, πρώτη φορά, αφού η Telegraph αναφέρει ότι και τα KFC βγάζουν περίπου 20 μάνατζερ εστιατορίων το χρόνο από ένα παρόμοιο πρόγραμμα με το De Montford University από το 2012.

clickatlife.gr