Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Κέρκυρα. Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου

http://www.kerkyrasimera.gr
Συνδημότισσες και συνδημότες
 Η χρονιά που φεύγει, το 2015, ήταν μια χρονιά σκληρή που μας αφήνει κληρονομιά μια Μεσόγειο πνιγμένη στο αίμα αθώων παιδιών και τους λαούς της – και τη χώρα μας – βουτηγμένους στα προβλήματα από πολέμους, κηρυγμένους και ακήρυκτους, όπως ο οικονομικός.
Αφήνει πίσω της ματαιώσεις, και ανεκπλήρωτες ελπίδες και προσδοκίες. Το 2015 μας πλήγωσε όλους.
Με αυτές στις «υποθήκες» ξεκινάει το 2016: με την πατρίδα μας σε συνθήκες δοκιμασίας, με αμείωτη την ένταση και τις συνέπειες της πρωτόγνωρης και πολυμέτωπης οικονομικής κρίσης. Και με το προσφυγικό πρόβλημα να έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Φίλες και φίλοι
Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, και συμβολικά ορίζεται από το ξεκίνημα ενός νέου χρόνου, είναι η προσδοκία, η αισιοδοξία και η ελπίδα για το μέλλον. Ο προσωπικός και συλλογικός αγώνας για ένα καλύτερο αύριο. Ο σεβασμός στον «πόνο του άλλου». Η συνεχής προσπάθεια να μην «συμφιλιωθούμε» με όσα συμβαίνουν γύρω μας και να μην παραδοθούμε, θεωρώντας τα πλέον στοιχεία της καθημερινότητας μας.
Στο ξεκίνημα, του 2016 δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να αντιδράσουμε. Δηλαδή, να μείνουμε ζωντανοί.
Στο Δήμο της Κέρκυρας, φιλοδοξία μας είναι να μπορέσουμε να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο σε πολιτικές, που θα αποτελέσουν βασικό μοχλό για την ανάπτυξη και την κοινωνική προκοπή. Πολιτικές που θα υπηρετήσουν τους πολίτες και θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Θέλουμε τον συμπολίτη μας πρωταγωνιστή, στην προοπτική δόμησης μιας κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο, με κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη.
Φίλες και φίλοι
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Δήμος Κέρκυρας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για την ελάφρυνση του πόνου και της ένδειας των πολιτών του.
Για να ξανάρθει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών
Για να ζήσουμε όλοι με αξιοπρέπεια και ελπίδα
Αυτό το χαμόγελο και αυτόν τον ουρανό δεν μπορούν να μας τα πάρουν
… Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα …
Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α  Σ Ε Ο Λ Ο Υ Σ Μ Α Σ