Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Επιστήμονες ανακάλυψαν καρχαρίες σε υποθαλάσσιο ηφαίστειο

Απίστευτο και όμως αληθινό!Επιστήμονες ανακάλυψαν καρχαρίες που ζουν σε ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο στον Νότιο Ειρηνικό, κοντά στα νησιά του Σολομώντα.
Η ανακάλυψη αυτή έγινε  όταν ο μηχανικός ωκεανών, Μπρέναν Φίλιπς,  και το πλήρωμα του βύθισαν μια ειδική κάμερα στα 147 μέτρα μέσα σε ένα ηφαίστειο που ονομάζεται «Καβάτσι» έτσι ώστε να δούν τι θα συμβεί.
Αυτό, που δεν γνώριζαν ήταν ότι ανεβάζοντας την κάμερα στην επιφάνεια θα έβλεπαν καρχαρίες να κολυμπάνε στην καλντέρα του ηφαιστείου και ανάμεσα τους, έναν  σφυροκέφαλο καρχαρία.
Το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο, προκάλεσε σόκ στον Φίλιπ και την ομάδα του «Στην ιδέα, ότι υπάρχουν μεγάλα ζώα όπως οι καρχαρίες οι οποίοι  ζουν μέσα στην καλντέρα του ηφαιστείου, αλλάζει τα δεδομένα που  γνωρίζαμε μέχρι τώρα».
Το πλήρωμα αναφέρει πως «Όταν το ηφαίστειο εκραγεί δεν θα υπάρχει σωτηρία για κανένα θαλάσσιο ζώο» ενώ ο Φίλιπς τονίζει πως «Υπάρχει πιθανότητα για τα μεγάλα θηλαστικά και ζώα που ζούν εκεί να πεθάνουν ανα πάσα στιγμή ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι μήπως νιώθουν κάποια ένδειξη ότι το ηφαίστειο Καβάτσι θα εκραγεί».
ΠΗΓΗ: magazine.good.is
 http://www.sigmalive.com