Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Περίεργες συνήθειες που έχουν οι διάνοιες

Είναι επιβεβαιωμένο ότι οι διάνοιες έχουν ιδιαίτερα ασυνήθιστες και περίεργες συνήθειες!Τι σχέση έχει τελικά η «ιδιοφυία» με την «τρέλα»; Ποιες είναι ακριβώς οι συνήθειες; Μήπως, τελικά, οι συνήθειες αυτές είναι που ξεχωρίζουν τους «πεφωτισμένους» από τους υπόλοιπους;
Δείτε ποιες είναι, βάσει επιστημονικών ερευνών, οι συνήθειες όσων ξεφεύγουν από το μέσο όρο νοημοσύνης...
Καταριούνται ...
Και όμως! Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Language Sciences Journal», δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταριούνται έχουν πλουσιότερο λεξιλόγιο.
Μιλάνε μόνοι τους...
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο εγκέφαλος εργάζεται πιο αποτελεσματικά, όταν κάποιος μιλάει στον εαυτό του.
Λατρεύουν τα sex toys...

Ερευνητικές ομάδες από τη Μεγάλη Βρετανία διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές των δύο μεγαλύτερων βρετανικών πανεπιστημίων, Oxford και Cambridge, ξόδευαν πολλά σε sex toys, σε σχέση με συμφοιτητές τους από άλλα πανεπιστήμια.
Τους αρέσει η ακαταστασία...
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα δείχνει ότι η ακαταστασία βοηθά στη σκέψη, καθώς το μυαλό αντιλαμβάνεται ότι «σπάει δεσμά και παραδοσιακές διαδικασίες».
Εκνευρίζονται με τους άλλους που κάνουν θόρυβο, όταν μασούν (φαγητό, τσίχλες)...
Έρευνα του Northwestern University διαπίστωσε ότι τα άτομα που ενοχλούνται από τους συγκεκριμένους ήχους, χαρακτηρίζονται από διεξοδική και σε βάθος σκέψη, γι αυτό και παρουσιάζουν υψηλή ευαισθησία.
Τους αρέσει το αλκοόλ...
Έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο συσχετίζει την υψηλή παιδική νοημοσύνη με την ενήλικη εξάρτηση από το αλκοόλ.
Αποσπώνται εύκολα από το κινητό τους...
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Wired», αυτή η συνήθεια στο σωστό περιβάλλον, μπορεί να μας κάνει πιο έξυπνους
Τους αρέσει να ξενυχτάνε...
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, διαπιστώνει ότι οι ευφυέστεροι είναι εκείνοι που διάβαζαν αργά το βράδυ.
Τους αρέσει να μουτζουρώνουν...
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στη «Wall Street Journal», δείχνει ότι όσοι συνηθίζουν να μουτζουρώνουν, μένουν συγκεντρωμένοι, αφομοιώνουν νέες ιδέες και συγκρατούν καλύτερα πληροφορίες.
newsone.gr