Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Κέρκυρα. Τον έπιασαν με ηρωίνη στο λιμάνι

http://www.kerkyrasimera.gr
Στα «δίχτυα» του Λιμεναρχείου έπεσε 30χρονος Κερκυραίος, ο οποίος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του περίπου 250 γραμμάρια ηρωίνης... Ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε στο λιμάνι, αρχικά προσήχθη στο λιμεναρχείο και από την προανάκριση και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο σπίτι του βρέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας και μικροποσότητες ηρωίνης, ειδικά συσκευασμένες σε κουτιά, ενώ σε υπαίθριο χώρο που υπέδειξε ο ίδιος, σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από το σπίτι του, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδική κρύπτη, άλλα 232 γραμμάρια ηρωίνης. Όπως δήλωσε ο διοικητής της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, Σπυρίδων Χυτήρης, ο 30χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε την Δευτέρα στον ανακριτή Κέρκυρας, αλλά μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε αναμενόταν να περάσει χθες την πόρτα των δικαστικών Αρχών. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και κατοχή και διακίνηση ηρωίνης, ενώ το Λιμεναρχείο Κέρκυρας διερευνά την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες την Δευτέρα, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, 30χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα έξωθεν της οικείας του ανωτέρω και σε σημείο που υπέδειξε ο ίδιος, κατά την οποία βρέθηκε μία συσκευασία ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιείχε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους έντεκα (11) γραμμαρίων. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 30χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν.
-ένα πιάτο περιέχον μία χάρτινη συσκευασία με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους τριών γραμμαρίων και έξι δεκάτων (3,6γραμ)
-ένα πλαστικό κυτίο DEPON, το οποίο περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους ενός γραμμαρίου και πέντε δεκάτων (1,5γραμ)
-μία ζυγαριά ακριβείας
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό παρακείμενο χώρο της οικίας του, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός θαμνώδους περιοχής
-ένα πλαστικό κυτίο (τάπερ), το οποίο περιείχε δύο (02) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους, η πρώτη εκατόν δύο (102) γραμμαρίων και η δεύτερη εκατόν τριάντα (130) γραμμαρίων.
Τέλος, σε διενεργηθέντα έλεγχο για τον συλληφθέντα, προέκυψε το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. Όλες οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν, όπως επίσης και η ζυγαριά ακριβείας καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.