Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Κέρκυρα. Παλεύει με τα προβλήματα, στηρίζεται στην κοινωνία

http://www.kerkyrasimera.gr
Θωμάς Κατέχης
Απολογισμός έργου για το 2015 και βραβεύσεις περιλάμβανε η εκδήλωση κοπής της πίτας του Κέντρου Ειδικής Αγωγής Η Μέλισσα'' το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς, ο πρώην δήμαρχος Κ. Χαλικιάς, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κ. Γκούσης ο πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός κ.α.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Κέντρου Ειδικής Σπύρος Ζουμπουλίδης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις της Συνομοσπονδίας για τα προβλήματα των ΑμεΑ όπως το ασφαλιστικό που τεκμηριωμένααποτελεί,όπως είπε,την ταφόπλακα ενός εκατομμυρίου ΑμεΑ στην Ελλάδα.
«Η χρονιά που πέρασε ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Η χρηματοδότηση μέσα απ' το προηγούμενο ΕΣΠΑ τελείωσε και το 2015 ήταν μεταβατικό στάδιο μέχρι να ανοίξει το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα. Η «Μέλισσα»λειτουργείκαι χάρη στην ευαισθητοποίηση της κερκυραϊκής κοινωνίας που πραγματικά μας στηρίζει θερμά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ευχαρίστησε το Δήμο Κέρκυρας και τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας-Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού Ανδρέα Σκούπουρα για τις ενέργειες που έγινανγια τα άτομα με αναπηρία όπως η τοποθέτηση ραμπών σε κάποια δύσκολα σημεία αλλά και έργα που έγιναν ή που προγραμματισμένα να γίνουν. Επίσης με τη βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλά γίνεται προσπάθεια στήριξης της «Μέλισσας» μέσω μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Τέλος ευχαριστίες απεύθυνε σε όσους υποστήριξαν και υποστηρίζουν οικονομικά το Κέντρο Ειδικής Αγωγής με διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν και είναι προγραμματισμένες να γίνουν,ενώ ακολούθησαν και τιμητικές βραβεύσεις.

melisa 1melissa 2