Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Στην βόρεια Κέρκυρα ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας για το επισιτιστικό πρόγραμμα TEBA/FEAD

Ξεπερνούν τις 1.000, οι ενδιαφερόμενες οικογένειες της Κέρκυρας για συμμετοχή στο επισιτιστικό πρόγραμμα TEBA/FEAD, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο altercorfu.com, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Κέρκυρας, Ανδρέας Σκούπουρας
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, υλοποιείται από την Περιφέρεια με πρώτο έταιρο τον Δήμο Κερκυραίων και προβλέπει επισιτιστική βοήθεια που θα πραγματοποιείται σε τρία σημεία στο νησί (Βορράς, Μέση Κέρκυρα και Νότος).
Όσον αφορά το βόρειο συγκρότημα του νησιού, το πρόγραμμα εκτός απρόοπτου θα υλοποιείται στο πρώην δημοτικό σχολειό Πλάτωνα.
Για τον λόγο αυτό, ο υπερδραστήριος αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας, περιόδευσε στην Βόρεια Κέρκυρα με την ιδιότητα του πολιτικά υπευθύνου του Επισιτιστικού Προγράμματος, με σκοπό την προετοιμασία του τρόπου διανομής αλλά και των δομών που θα φιλοξενήσουν το Πρόγραμμα. Παράλληλα με περιοδεία για την οργάνωση του προγράμματος, ο  Αντρέας Σκούπουρας βρέθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Μαγουλάδων ενώ πραγματοποίησε συνάντηση και με το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι για τα προβλήματα ειδικών κοινωνικών ομάδων στην Αχαράβη. Η διανομή στην Κέρκυρα αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του πρώτου τρίμηνου του 2016 και προβλέπει εκτός των άλλων διανομή τροφίμων με την συνεργασία του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι και οργανώσεων αλληλεγγύης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η διανομή θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από τα 3 προαναφερόμενα κέντρα, καθώς δεν προβλέπεται διανομή στις οικείες.
Ωφελούμενοι των παροχών ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), οικογένειες, φυσικά πρόσωπα, άστεγοι πάντα υπό σχετικές προϋποθέσεις