Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Κέρκυρα. Ερχονται πάνω από 10 χιλ. με κρουαζιέρες έως τέλη Μαρτίου

Το πρώτο σημαντικό  κύμα επισκεψιμότητας  τουριστών κρουαζιέρας αναμένεται να υποδεχτεί η Κέρκυρα το τελευταίο δεκαήμερο Μαρτίου.
 Σύμφωνα με το πρόγραμμα προσεγγίσεων του ΟΛΚΕ από την ερχόμενη Κυριακή 20/03 μέχρι και τις 30 Μαρτίου τα εννέα κρουαζιερόπλοια, που θα πιάσουν στο λιμάνι της Κέρκυρας θα μεταφέρουν πάνω από 10 χιλ κόσμο. Ως γνωστό ο ΟΛΚΕ έχει δημοσιοποιήσει την εκτίμηση του ότι φέτος η επισκεψιμότητα κρουαζιέρας θα είναι αυξημένη κατά 10 – 12% σε σχέση με πέρυσι. Ο  Μάρτιος φαίνεται ότι θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις αυτές, αφού φέτος οι επισκέπτες  αναμένεται να φτάσουν 12 – 13 χιλιάδες, όταν πέρυσι τέτοια εποχή σχεδόν δεν είχε αρχίσει ακόμα η σεζόν. Ήδη την προηγούμενη Δευτέρα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μετέφερε πάνω από χίλιους επισκέπτες, ενώ περίμεναν στο λιμάνι 36 τουριστικά λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.

Οι μεγάλες αφίξεις
Την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να δέσει στο λιμάνι το Berlin μεταφέροντας περίπου 500 επισκέπτες . Την επόμενη μέρα φτάνει  το Athena, ενώ η Τρίτη 22/03 είναι «πλούσια» μέρα με την προσέγγιση του SagaSapphire και MSCMagnifika με περίπου 4 χιλιάδες κόσμο. Ακολουθεί την Τετάρτη (23/03) το CostaMediterranea με χωρητικότητα 2.700 επιβατών. Στη συνέχεια στις 25 Μαρτίου δένει το Artemis, στις 27/03 επανέρχεται το Athena για να κλείσει ο μήνας με την άφιξη 6 χιλιάδων επισκεπτών το διήμερο 29 και 30 Μαρτίου, όταν θα φτάσουν στο λιμάνι της Κέρκυρας το CostaDelizioza και το CostaMediterranea αντίστοιχα.
Καλή χρονιά
Ο ΟΛΚΕ πρόσφατα έκανε αναφορά ότι  μια συνεχής ροή της επιβατικής κίνησης θα παρατηρηθεί κατά τα τέλη Μαρτίου, με καθημερινές προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι έως και τον επόμενο Δεκέμβριο. Ενώ οι εκτιμήσεις του  για την πορεία της κρουαζιέρας στη Κέρκυρα τη φετινή τουριστική σεζόν  είναι αισιόδοξες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 αφίχθησαν 612.551 επιβάτες με 407 κρουαζιερόπλοια, ενώ  για το 2016, ο Οργανισμός  εκτιμά ότι θα  επισκεφτούν το νησί μας 670.000 επιβάτες κρουαζιέρας με 455 κρουαζιερόπλοια, μια αύξηση της τάξης του 11,6% και 11,8% σε επιβάτες και πλοία αντίστοιχα.