Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Κέρκυρα. Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας των Προσκόπων της Κέρκυρας για τα παιδιά-θύματα της προσφυγικής κρίσης στην Αθήνα μεταξύ 4 και 6 Μαρτίου 2016.


Οι Πρόσκοποι Κέρκυρας διοργανώνουν αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τα παιδιά-θύματα της προσφυγικής κρίσης στην Αθήνα μεταξύ 4 και 6 Μαρτίου 2016. Προς αυτήν την κατεύθυνση και για τον προηγούμενο ένα μήνα συγκέντρωσαν με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ανθρωπιστική βοήθεια μεγαλύτερη των 3 τόνων η οποία περιλαμβάνει: α) τυποποιημένα (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, καφές, τσάι, κονσέρβες) και ειδικά τρόφιμα (παιδικές τροφές, κρέμες, γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας, χυμοί, μπάρες δημητριακών, σοκολάτες, μπισκότα, κρουασάν, κά.), β) διαλεγμένο ρουχισμό για παιδιά και εφήβους (μπουφάν, πουλόβερ, φόρμες, παντελόνια, μπλούζες, κάλτσες, εσώρουχα, κασκόλ, σκούφους, παπούτσια, κά.) ανά ηλικία (0-2, 3-6, 6-12, 12+) και φύλο (αγόρια, κορίτσια) καθώς επίσης διαλεγμένο ρουχισμό για ενήλικες (ανδρικά, γυναικεία, παπούτσια), γ) είδη υγιεινής φροντίδας (π.χ. σαμπουάν, σαπούνι, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά, μωρομάντηλα κά.) και δ) μικρά παιγνίδια. Ειδικότερα, έχουν επίσης προετοιμαστεί περισσότερες από 100 δωροσακούλες για παιδιά και έχει οργανωθεί η προσφορά ενός πλήρους γεύματος για τουλάχιστον 300 πρόσφυγες.

Η 25-μελής αποστολή θα επιχειρεί με βάση το Προσκοπικό Κέντρο «Πύργος Βασιλίσσης» στο Ίλιον Αττικής, θα έχει τη συνδρομή επιπλέον Κερκυραίων προσκόπων που διαμένουν στην Αθήνα και θα ακολουθήσει σε ομάδες το παρακάτω πρόγραμμα:
Παρασκευή 04.03.16
14:00 - : Αναχώρηση για Αθήνα, συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας από κατά τόπους προσκοπικά κλιμάκια κατά τη διαδρομή στην Αθήνα.
Σάββατο 05.03.16
08:00 – 14:00: Παράδοση κύριου όγκου της ανθρωπιστικής βοήθειας σε δομές στο Ελληνικό, δραστηριότητες με παιδιά-πρόσφυγες, διανομή δωροσακούλων, προσφορά εργασίας.
10:00-16:00: Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε δομή που φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων στο Πολύγωνο, δραστηριότητες με παιδιά-πρόσφυγες, διανομή δωροσακούλων, προσφορά εργασίας.
15:00 – 17:00: Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε δομή που φιλοξενεί αποκλειστικά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα Εξάρχεια, δραστηριότητες με παιδιά, διανομή δωροσακούλων.
17:00 – 19:00: Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και δείπνου 40 ατόμων στον Πειραιά.
Κυριακή 06.03.16
06:30 – 14:30: Παρασκευή και διανομή τουλάχιστον 300 γευμάτων (κερκυραϊκή παστιτσάδα, σαλάτα λάχανο-καρότο, φρούτο, ψωμί, νερό)
15:00 – : Αναχώρηση για Κέρκυρα
Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας των Προσκόπων της Κέρκυρας γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Γενική Εφορεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και υποστηρίζεται ευγενικά σε αγαθά και υπηρεσίες κύρια από τοπικές επιχειρήσεις.
Η δράση αυτή φιλοδοξεί να αναδείξει την υπερτοπική αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης μεταξύ των λαών και για το λόγο αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας “Messengers of Peace” (Αγγελιοφόροι της Ειρήνης) του Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου.
Επικοινωνία: 6945438843 [Σπύρος Κουτάγιας, Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κέρκυρας].