Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Συναγερμός για την υπερθέρμανση του πλανήτη

«Πρόκειται για πραγματικό σοκ» λένε οι επιστήμονες. ''Καυτός» όσο ποτέ άλλοτε ο Φεβρουάριος''.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας η θερμόκρασία της επιφάνειας της Γης ήταν κατά 1,35 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία για τον συγκεκριμένο μήνα
Συναγερμό σήμαναν στους επιστήμονες τα ευρήματα της NASA που δείχνουν ότι ο φετινός Φεβρουάριος ήταν ο μήνας στον οποίο σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη θερμοκρασία των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας η θερμόκρασία της επιφάνειας της Γης ήταν κατά 1,35 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία για τον συγκεκριμένο μήνα.


Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η NASAΤο προηγούμενο «ρεκόρ» ανήκε στον Ιανουάριο οπότε η προς τα πάνω απόκλιση έφτασε τους 1,15 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για πραγματικό σοκ και μια ακόμα υπενθύμιση ότι η θερμοκρασία στον πλανήτη συνεχίζει να αυξάνεται ως αποτέλεσμα των ανθρωπογενών αερίων που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου» παρατήρησαν στην ανάλυσή τους οι Jeff Masters και Bob Henson.

«Είμαστε σε μια κατάσταση κλιματικού συναγερμού τώρα» δήλωσε από την πλευρά του πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Κλιματική Αλλαγή του Πότσνταμ Stefan Rahmstorf.
http://www.protothema.gr