Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Καμπανάκι από τη ΓΣΕΕ για την πορεία της οικονομίας

SOS για την πορεία της οικονομίας και τις προοπτικές εξόδου από το Μνημόνιο εκπέμπει η ετήσια Έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την οικονομία, που συνέταξε ομάδα εργασίας υπό τον επιστημονικό διευθυντή του καθηγητή Γιώργο Αργείτη.

«Η συνέχιση των περιοριστικών πολιτικών δεν δημιουργούν συνθήκες δημιουργίας ενός βιώσιμου πρωτογενούς πλεονάσματος που θα στηρίξει μια διαπραγματευτική πολιτική εξόδου από την κρίση» επισημαίνει μεταξύ άλλων η Έκθεση, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Real.
 
 Παράλληλα εκφράζει αγωνία για την μακροχρόνια ανεργία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αν και ο αριθμός των ανέργων εμφανίζει αυξομειώσεις, οι μακροχρόνια άνεργοι αυξάνονται, γεγονός που όπως είναι φυσικό αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.

Ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί, επίσης, ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και το α΄ τρίμηνο του 2015 τα δημοσιονομικά μεγέθη είχαν σταθεροποιηθεί, πλην όμως από το δεύτερο τρίμηνο ξεκίνησαν εκ νέου τα προβλήματα-γεγονός που συνδέεται με την κυβερνητική αλλαγή.

Η Έκθεση του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ σταματά πλέον να παρουσιάζεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάζεται από του χρόνου μια εβδομάδα μετά την Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Φέτος, παρουσιάζεται εκτάκτως αύριο, ημέρα που στη Ρόδο ξεκινά το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.