Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Κέρκυρα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας κοντά στους νεφροπαθείς

http://www.enimerosi.com
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντως τέθηκε προς συζήτηση στην συνδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας το αίτημα στήριξης του Συλλόγου Νεφροπαθών Κέρκυρας υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση λόγω των σοβαρών προβλημάτων στο χώρο της υγείας. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα: 
1. Να συνδράμει άμεσα στην προώθηση και υλοποίηση των αιτημάτων του Συλλόγου Νεφροπαθών Κέρκυρας για την απαραίτητη κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων του απαιτούμενου ειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού καθώς και των υποδομών που βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης.
2. Κατανοεί και συμπαραστέκεται στις μεγάλες δυσκολίες των Νεφροπαθών.
3. Δηλώνει την πολιτική του αποφασιστικότητα να αναλάβει όλες τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους Βουλευτές Κέρκυρας, ώστε να λυθούν τα προβλήματα της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Η Απόφαση να επιδοθεί στον Υπουργό Υγείας, στην 6η ΥΠΕ, στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και στην Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία ώστε να δρομολογηθεί σταδιακά και οριστικά η επίλυση των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων τω Νεφροπαθών Κέρκυρας.
Να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, θα το παρακολουθεί και θα είναι παρούσα ό,που χρειάζεται για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στα προβλήματα.