Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Κέρκυρα. Επιστολή Δημάρχου για τον Ερημίτη

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, με αφορμή την έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας του Ερημίτη, που φέρνει πιο κοντά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης της έκτασης στην εταιρεία NCH Capital.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της είχε εκφράσει τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις της στην παραχώρηση τόσο στο ΤΑΙΠΕΔ όσο και σε αρμόδιους υπουργούς, τονίζοντας ότι η επίμαχη παραχώρηση φαλκιδεύει την οικολογική ισορροπία της περιοχής και του νησιού, την αμυντική επάρκεια της ελληνικής Πολιτείας και την οικονομικά θεμελιώδη προοπτική της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης του τόπου.
Όσον αφορά δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, σύμφωνα με τα οποία «οι αντιδράσεις του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου στο θέμα του Ερημίτη έχουν καμφθεί», ο Δήμαρχος δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και τα διαψεύδει κατηγορηματικά. «Αντιθέτως» τονίζει «πάγια θέση μας είναι η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και στη θέση αυτή παραμένουμε αμετακίνητοι».