Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Κέρκυρα. "Κούλουμα στον Ερημίτη - ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις"

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν την Καθαρή Δευτέρα στις  εκδηλώσεις μας, στο Αυλάκι με θέμα: «Κούλουμα στον Ερημίτη - ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις». απευθύνουν η γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ και το παράρτημα του ΕΣΥΝ.
Σε ανακοίνωση-κάλεσμα που δόθηκε στη δημοσιότητα  αναφέρουν  τα εξής:
«Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μέρος της στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου             για να βρουν διέξοδο και να επενδυθούν τα συσσωρευμένα, λιμνάζοντα κέρδη. Μας καταδυναστεύουν φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικός πόλεμος, προσφυγιά, αναγκαστική μετανάστευση, αφαίρεση εργατικών-ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, φοροληστεία εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματιών και επιστημόνων, καταστροφή του περιβάλλοντος, ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και φυσικών πόρων.

Το ΠΑΜΕ καλεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα, σε επαγρύπνηση και αγωνιστική δράση.   Ο ταξικός αντίπαλος δεν είναι τόσο ισχυρός όσο εμφανίζεται. Στη δυσκολία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την «αξιολόγηση» του 3ου μνημονίου και την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου και των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, έχουν συμβάλει οι μεγάλες κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας, των συνταξιούχων, με αυξημένη μαζικότητα, αλληλεγγύη και διάρκεια. Προετοιμάζουμε την 48ωρη απεργία για την αποτροπή του νέου εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Προχωράμε στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Προσεγγίζουμε τους ανθρώπους του λαού μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους   συλλόγους   και   τους   άλλους   φορείς,   παλεύοντας   για   όλα   τα   ζητήματα   που αφορούν τη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας. Τέτοια ζητήματα είναι η προστασία του λαϊκού εισοδήματος, το ασφαλιστικό, το φορολογικό,  αλλά και η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας, η προστασία της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας, η φροντίδα και η αλληλεγγύη σε άνεργους, πρόσφυγες και μετανάστες  και φυσικά   η   προστασία   του   περιβάλλοντος   και   η   αποτροπή   και   ακύρωση   των ιδιωτικοποιήσεων υποδομών όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και εκτάσεων όπως ο Ερημίτης, ο Ίσσος, άλλες 110 παραλίες του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων κτλ.
Μόνο ο αγώνας του εργαζόμενου λαού μπορεί να αποτρέψει την αντιλαϊκή πολιτική,   να προστατέψει το περιβάλλον από τις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου και να ανοίξει δρόμο για να γίνει ο  ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, που θα κάνει λαϊκή περιουσία τις υποδομές και θα προστατέψει αποτελεσματικά το περιβάλλον. Στον αγώνα για ριζική λύση και διέξοδο, μπορούν οι λαϊκές δυνάμεις να παρεμποδίζουν μέτρα και να ακυρώσουν ιδιωτικοποιήσεις.
Ελάτε να ενημερωθούμε, να  διεκδικήσουμε, να έρθουμε σε επαφή με τη φύση, μικροί και μεγάλοι. Καθαρή Δευτέρα, στις Σινιές, στο Αυλάκι, από τις 11 πμ, με:
  • Πέταγμα τουχαρταετού
  • Περίπατο στον Ερημίτη
  • Κάψιμο του Καρνάβαλου
  • Παιδότοπο με κατασκευές