Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Κέρκυρα. Επιτυχής διημερίδα για το μητρικό θηλασμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Μαρτίου στη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Κέρκυρας η 1η διημερίδα μητρικού θηλασμού με θέμα: «Θηλασμός & Μητρικότητα».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρικότητας Κέρκυρας,το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρικότητας και με την υποστήριξη του IBFAN Greece. Παραβρέθηκαν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές κ.α. Στην έναρξη χαιρέτησε και τοποθετήθηκε η πρόεδρος της ιατροχειρουργικής εταιρείας Κέρκυρας, παιδίατρος Μ. Μάνδυλα-Κουσουνή.

Σε δηλώσεις της  η Ψυχολόγος& Ψυχοθεραπεύτρια Αντιγόνη Συμεωνίδου σημείωσε ότι «ο μητρικός θηλασμός είναι ασπίδα ζωής, είναι η καλύτερη αρχή που μπορεί να προσφέρει η μητέρα στο μωρό της, αλλά και την ίδια. «Τα σωματικά όπως και τα ψυχοσυναισθηματικά οφέλη  του μητρικού θηλασμού είναι άπειρα και προσπαθούμε να ενημερώσουμε τις μητέρες για την υπέροχη σχέση που δημιουργεί ο μητρικός θηλασμός.Γερές βάσεις από την αρχή της ζωής μας που ο μητρικός θηλασμός τα εκπληρώνει».
Η μαία-πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας Κωνσταντίνα Γραμματικού σημείωσε ότι «στην Ελλάδα  έχουν εμπεδώσει οι νέες μητέρες τη σημασία του μητρικού θηλασμού και  αυτό οφείλεται στη καλή πληροφόρηση τους, κυρίως για όσεςπαρακολουθούν τα προγεννητικά μαθήματα».
Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης,πρόεδρος της Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού του ιδίου Νοσοκομείου  και πρόεδρος του παραρτήματος της Κοινωνικής Παιδιατρικής Ξάνθης Δημ. Αδαμίδης τόνισε ότι, «ο μητρικός θηλασμός είναι κάτι που υπάρχει στη φύση μας είναι γραμμένο στο DNA».
.Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «επιβιώσαμε ως λαός χάρη σε δύο πράγματα από πλευράς σωματικής και ψυχικής υγείας, στο μητρικό θηλασμό που τότε ήταν καθολικός και  χάρη στην ιστορία μας.Αυτά τα δύο μας δίνουν δύναμη και βέβαια προχωρούμε».
Θωμάς Κατέχης
thilasmos 2