Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Κέρκυρα. Τρίποντο... ανευ αγώνος στα Χανιά

Η Κέρκυρα χτες το απόγευμα «μάζεψε» από τα Περιβόλια τρεις βαθμούς χωρίς κόπο, αφού η γηπεδούχος ομάδα των Χανίων μηδενίστηκε. Αιτία το άδειο ταμείο της διοίκησης, που δεν είχε τις 3 χιλ ευρώ για να εξοφληθούν στην ώρα τους, οι διαιτητές του αγώνα, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα Χανιά – Κέρκυρα Ευαγ. Γρατσάνης να μη μπει στο γήπεδο και να κλείσει το φύλλο αγώνα σε βάρος των γηπεδούχων.
Το ιστορικό

Σήμερα 28/3 στο γήπεδο Περιβολίων, έδρα του ΑΟ Χανιά, όλα έδειχναν έτοιμα για την διεξαγωγή του κρίσιμου ματς Χανιά – Κέρκυρα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Footaball League. Το  ρολόι  έδειχνε 15:00, όπου ήταν η  προγραμματισμένη ώρα έναρξης, όμως το διαιτητικό τρίο: Ευαγ. Γρατσάνης (Τρικάλων) με βοηθούς  Δημ.Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής), Νικ. Μανούρας (Τρικάλων) δεν είχαν βγει στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο η Κέρκυρα ήταν στον αγωνιστικό χώρο και για ζέσταμα, με τους γηπεδούχους να μην έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Αιτία ότι μέχρι 14:45, δεν είχαν  πληρωθεί ακόμα οι διαιτητές του αγώνα, με τους ανθρώπους του ΑΟΧ να τρέχουν και να μη... φτάνουν για να εξοικονομηθούν τα χρήματα. Ο διαιτητής Ευάγγελος Γρατσάνης έδωσε διορία μέχρι τις 15:20 για να έρθουν τα χρήματα. Στις 15:26, όπως αναφέρθηκε έκλεισε το φύλλο αγώνα: «ο οποίος δεν έγινε με υπαιτιότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα από τον ΚΑΠ και  εντός 20 λεπτών μετά την προκαθορισμένη έναρξη του ματς δεν είχαν δώσει τα χρήματα των διαιτητών!
Η Κέρκυρα ζήτησε να γίνει το ματς
Όπως ανέφερε στην ΚΣ ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΑΟΚΚ, Βασ. Αργυρός: «Εμείς δηλώσαμε στο διαιτητή, πρόθυμοι να περιμένουμε την διοίκηση των Χανίων να φέρει τα χρήματα. Γιατί θέλαμε το αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά». Ο διαιτητής του αγώνα, μετά την παρέλευση της προθεσμίας ήταν αμετάπειστος και παρά τις παρεμβάσεις τόσο των ανθρώπων της Κρητικής ΠΑΕ, όσο και του προέδρου της ΕΠΣ Χανίων Γ. Βούρβαχη. Οι Χανιώτες ισχυρίστηκαν ότι την Παρασκευή (25/03) είχαν καταθέσει (σ.σ.?) προκαταβολή περίπου 1.400 €, ενώ στις 15:22, εκπρόσωπος της διοίκησης πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών με 2.050 €, ωστόσο είχε κλείσει το φύλλο αγώνα. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον ΚΑΠ, ο ΑΟΧ χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0, του αφαιρούνται 3 βαθμοί φέτος και 2 την επόμενη σεζόν.
Η αποστολή της Κέρκυρας
Την  αποστολή της Κέρκυρας  για τον αγώνα με τα Χανιά αποτελούσαν οι: Αραμπατζής, Κουτζαβασίλης, Κρητικός, Χιντζίδης, Γκόμες, Βενέτης, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Καρντόζο, Νίκιτς, Ανδρεόπουλος, Κόντος, Μακρίδης, Αρναρέλλης, Ζορμπάς, Μπαλντοβαλίεφ, Γεωργακόπουλος, Παμλίδης, Σουάνης.