Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Κέρκυρα. Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Αστικής Λειτουργίας της Παλιάς Πόλης

Ομόφωνα εγκρίθηκε την Τρίτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ο Κανονισμός Αστικής Λειτουργίας της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας.
 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κείμενο του Δήμου:
Μετά τη χθεσινή έγκριση, η Κέρκυρα είναι η πρώτη ελληνική πόλη με Ιστορικό Κέντρο που διαθέτει Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας εγκεκριμένο από το ΚΑΣ. Τα μέλη του Συμβουλίου  επαίνεσαν το Τμήμα Παλιάς Πόλης για τη σύνταξη και το περιεχόμενό  του όσον αφορά τόσο το σεβασμό της ιστορικότητας της παλιάς πόλης όσο και για τη γενικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν σχέση με τη λειτουργία της.
Ο Κανονισμός αποτελεί πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για τη διευθέτηση των ζητημάτων που απασχολούν την παλιά πόλη, ενώ - μετά την έγκρισή του  από το Κ.Α.Σ.-  η διαδικασία   εφαρμογής του   προβλέπει  την έκδοση Κανονιστικής απόφασης (Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο).
Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ παρέστησαν ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Αναστασόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παλιάς Πόλης Λεωνίδας Στανέλλος.