Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Κέρκυρα. Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη Μεσογειακής Αναιμίας»

http://www.kerkyrasimera.gr
Ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προσκοπείου στο Φαληράκι από τον Κερκυραϊκό Μεσογειακής Αναιμίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Τράπεζα Αίματος του δήμου Κέρκυρας και θέμα ''Πρόληψη Μεσογειακής Αναιμίας''.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Βιολόγος του Τμήματος Πρόληψης της Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Patricia Dutto, η επισκέπτρια υγείας Κατερίνα Ντολίτσα και ο ιατρός Βιοπαθολόγος της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του ΓΝΚ Βασ.Ανδριώτης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράταξης της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κέρκυρας. Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου και  Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας Αντρέας Σκούπουρας ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Ε. Ραψομανίκης,εκπρόσωποι της Ομάδας Ελληνικής Διάσωσης κ.ά.
«Θεωρώ υποχρέωση δική μας να προσπαθήσουμε να πληροφορήσουμε τους Κερκυραίους γιατί στο νησί  έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά φορέων της νόσου στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πανελλαδικό το ποσοστό είναι περίπου στο 8%, στα Ιόνια Νησιά  σε κάποιες περιοχές φτάνουμε πάνω από το 15%», ανέφερε μιλώντας στην Κ.Σ. Η κ.. Duto πρότεινε να πραγματοποιηθεί ξανά η ημερίδα στο βορρά και στο νότο του νησιού προκειμένου να υπάρξει επαρκής ενημέρωση όλων των πολιτών γύρω από τη  νόσο.
Θωμάς Κατέχης
faliraki 2