Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

"Βουλιάζει" από τουρίστες η Κέρκυρα

Στο επίκεντρο των τουριστών βρέθηκε η Κέρκυρα για τις μέρες του Πάσχα με τους επισκέπτες να «βουλιάζουν» το νησί, προκειμένου να ζήσουν από κοντά το κερκυραϊκά έθιμα των ημερών.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα σχημάτιζαν καθημερινώς -μέχρι και αργά το βράδυ της Μ. Παρασκευής- ουρές χιλιομέτρων, προκειμένου να βρουν μία θέση στα πλοία της γραμμής ώστε να φτάσουν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λιμενάρχης Κέρκυρας, περισσότεροι από 31.700 επιβάτες έφτασαν στο νησί έως τη Μ. Παρασκευή με τα πλοία της γραμμής, εκτοξεύοντας το ποσοστό επισκεψιμότητας στο 37% σε σχέση με πέρυσι.


Την ίδια ώρα, επιπλέον 12.000 τουρίστες βρέθηκαν στο νησί των Φαιάκων με τα 15 κρουαζιερόπλοια που «έπιασαν λιμάνι» τη Μεγάλη Εβδομάδα . Δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να έρθουν στο νησί αεροπορικώς, «απογειώνοντας» έτσι τον αριθμό των επισκεπτών.

Το Μ. Σάββατο η επισκεψιμότητα στην Κέρκυρα αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά της. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες επισκέπτες προσεγγίζουν το λιμάνι, με τα πλοία της γραμμής να είναι ασφυκτικά γεμάτα και να θυμίζουν, όπως λένε οι Κερκυραίοι «προμνημονιακές εποχές»
http://www.nooz.gr