Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Κέρκυρα. Ακόμα ξεβράζει χασίς η θάλασσα!

http://www.enimerosi.com
Στα 880 κιλά έχει φθάσει η ποσότητα των ναρκωτικών, που έχει περισυλλέξει το Λιμενικό στις θαλάσσιες περιοχές Διαποντίων Νήσων Κέρκυρας και βόρεια των Οθωνών.
 Συνεχίζεται η περισυλλογή σακιδίων με ακατέργαστη κάνναβη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν λαθρέμποροι με φουσκωτό εντοπίστηκαν από τις ιταλικές λιμενικές αρχές και τράπηκαν σε φυγή ρίχνοντας το φορτίο στη θάλασσα. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο ενημερώθηκε την Τετάρτη το βράδυ, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους για τον εντοπισμό  σε απόκρημνη περιοχή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Διαποντίων Νήσων, 7 σάκων, 8 βαλιτσών και 31 μεγάλων δεμάτων, επιμελώς κρυμμένων, τα οποία περιείχαν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Άμεσα κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό σκάφος με στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, οι οποίοι παρέλαβαν και μετέφεραν τους σάκους στο Λιμενικό Κατάστημα.
Από την καταμέτρηση που διενεργήθηκε βρέθηκαν επτά σάκοι οι  οποίοι περιείχαν 94 δέματα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 150,350  kgr, 8 βαλίτσες οι οποίες περιείχαν 51 δέματα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 54,310 kgr και 31 μεγάλα δέματα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 676,290 kgr.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικής ουσίας, το συνολικό μικτό βάρος των οποίων, ανέρχεται στα 880,950 kgr.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων ναρκωτικών ουσιών συνεχίζονται