Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Οι δίαιτες express κάνουν κακό στο δέρμα

Tο δέλεαρ για αδυνάτισμα express είναι σίγουρα μεγάλο. Όμως η έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών από το καθημερινό μενού διαταράσσει την καλή λειτουργία του οργανισμού. Και η επιδερμίδα πολύ σύντομα… αναδεικνύει το πρόβλημα.

H διατροφή παρέχει στον οργανισμό όλες τις θρεπτικές ουσίες -πρωτεΐνες, βιταμίνες, υδατάνθρακες, λίπη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία-, που έχει ανάγκη για την καλή λειτουργία του, υγεία και προστασία από τις ασθένειες. Αρκεί να είναι ισορροπημένη.


Να περιλαμβάνει, δηλαδή, τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων στη σωστή δοσολογία και να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού.

Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή λείπουν κάποιες από τις θρεπτικές ουσίες ή οι ποσότητες δεν είναι επαρκείς, πολύ σύντομα η καλή λειτουργία του οργανισμού διαταράσσεται.

Η επιδερμίδα, ως το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, είναι από τα πρώτα σημεία στα οποία αποτυπώνονται οι διατροφικές ελλείψεις.

Θαμπό, άτονο χρώμα και έντονη ξηρότητα, κοκκίνισμα, φαγούρα, αίσθηση καύσου- οφείλονται πολύ συχνά στις δίαιτες- αστραπή.

boro.gr