Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

5 σούπερ αγχολυτικές τροφές

Στην αντιμετώπιση του στρες σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή, επισημαίνουν όλο και συχνότερα οι ειδικοί.
Ανακαλύψτε λοιπόν ποιες τροφές πιστεύεται ότι μας βοηθούν να το καταπολεμήσουμε, εντάξετε τις στο διαιτολόγιό σας και χαλαρώστε...
τρώγοντας.

Τυρί

5 σούπερ αγχολυτικές τροφές
Το τυρί και τα γαλακτοκομικά, επειδή περιέχουν ασβέστιο θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τους στρες. Σύμφωνα με έρευνες, το ασβέστιο διαθέτει "ηρεμιστικές" ιδιότητες και για αυτό όταν μας λείπει, δυσκολευόμαστε να χαλαρώσουμε.

Πράσινα λαχανικά

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο και η ρόκα, περιέχουν τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα μας σε περιόδους στρες. Πολλά από αυτά τα λαχανικά περιέχουν επίσης κάλιο, το οποίο είναι απαραίτητο για το νευρικό μας σύστημα και μπορεί να μας ηρεμήσει.

Πορτοκάλια

5 σούπερ αγχολυτικές τροφές
Τα πορτοκάλια και οι πιπεριές είναι τρόφιμα πολύ πλούσια σε βιταμίνη C. Γιατί όμως χρειαζόμαστε τη βιταμίνη C σε περιόδους έντονου άγχους; Όταν έχουμε άγχος, το σώμα μας παράγει περισσότερες ελεύθερες ρίζες από ό,τι συνήθως. H βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμησή τους, προστατεύοντας τον οργανισμό μας από τις σωρευτικές επιπτώσεις του στρες.

Καστανό ρύζι

Όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το σιτάρι, η βρώμη και το καστανό ρύζι, περιέχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι χρήσιμες για το νευρικό μας σύστημα. Επίσης, συμβάλλουν στην παραγωγή σεροτονίνης, προσφέροντάς μας "καλούς" υδατάνθρακες που δεν αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ μάς παρέχουν πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου, καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα που συχνά προκαλεί το στρες.

Αμύγδαλα και σοκολάτα

5 σούπερ αγχολυτικές τροφές
Τα αμύγδαλα αποτελούν καλή πηγή Βιταμινών Β2 και Ε. Όπως η βιταμίνη C, έτσι και η βιταμίνη Ε έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που συνδέονται με το άγχος. Από την άλλη, η σοκολάτα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στον οργανισμό σε σεροτονίνη. 
http://www.pathfinder.gr