Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Τα ηλιοβασιλέματα στις όμορφες γωνιές της Ελλάδας

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο και πολυφωτογραφημένο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας μας οι εικόνες την ώρα που δύει ο ήλιος είναι μαγικές.
Νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα δημιουργούν ονειρικά σκηνικά και μια παλέτα χρωμάτων στον ουρανό που σε ταξιδεύει. Δείτε μερικές εικόνες από τον ήλιο να δύει σε όμορφες γωνιές της χώρας μας...

1. Κεφαλονιά
shutterstock_164353163
Καθώς ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα, χαρίζει μοναδικές εικόνες στο όμορφο νησί της Κεφαλονιάς. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για ζευγάρια και οικογένειες και δεν είναι τυχαίο που έχει φανατικούς θαυμαστές κάθε χρόνο.
2. Σούνιο
shutterstock_73804258
Αποτελεί δημοφιλές μέρος για να απολαύσει κανείς την αυγουστιάτικη πανσέληνο αλλά και ένα καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα. Η εικόνα μιλάει από μόνη της και προκαλεί γαλήνη σε όποιον το ζήσει από κοντά.
3. Μετέωρα
shutterstock_159118850
Πίσω από τα επιβλητικά βουνά των Μετεώρων ο ήλιος δύει δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό. Το πορφυρό χρώμα που παίρνει συχνά ο ουρανός κάνει ακόμη πιο επιβλητικό το τοπίο με τα άγρια βράχια στα οποία στέκουν τόσα χρόνια τα μοναστήρια.
4. Σαντορίνη
shutterstock_104156063
Η Σαντορίνη με το φημισμένο ηλιοβασίλεμά της δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Εκεί που δεκάδες ερωτευμένα ζευγάρια απολαμβάνουν κάθε καλοκαίρι τον ήλιο να πέφτει μέσα στη θάλασσα.
5. Πήλιο
shutterstock_158638928
Αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας με μια άγρια ομορφιά ενώ ξίσου μοναδικές στιγμές προσφέρει η απόλαυση του ηλιοβασιλέματος στην περιοχή. Ο ήλιος χάνεται στα βουνά και ο επισκέπτης έχει θέα τον παραδοσιακό οικισμό και τη φύση.
6. Άγιος Νικόλαος
shutterstock_114795553
Σε αυτό το γραφικό μέρος της Κρήτης μπορεί κανείς να θαυμάσει την ομορφιά της ανατολής του ηλίου αλλά και της δύσης του ενώ αποτελεί έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για όποιον θέλει να επισκεφτεί μια ήρεμη και πιο μικρή γωνιά του νησιού.
7. Λευκάδα
shutterstock_159569147
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεμένουν στις παραλίες της Λευκάδας μέχρι να δύσει ο ήλιος και το θέαμα που απολαμβάνουν είναι μοναδικό. Η θάλασσα παίρνει το χρώμα του ήλιου και μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.
8. Θεσσαλονίκη
shutterstock_117175333
Ακόμη και στις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας η εικόνα του ηλιοβασιλέματος μπορεί να σε κάνει να ταξιδέψεις. Όπως αυτή η δύση του ήλιου στη Θεσσαλονίκη που κάνει τον ουρανό κυριολεκτικά μια παλέτα χρωμάτων.
http://www.newsbeast.gr