Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Δελτίο Τύπου Δήμου Κέρκυρας: Δίκτυο Αλληλεγγύης Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ιστορικό Δημαρχείο, η δεύτερη συνάντηση με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Κέρκυρας, προκειμένου να δημιουργηθεί Δίκτυο Αλληλεγγύης.
Στην συνάντηση, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Ανδρέας Σκούπουρας, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των φορέων, ότι η κεντρική αποθήκη, που θα εφοδιάζεται από τους φορείς, θα στεγαστεί στο Δημοτικό Θέατρο και θα στελεχωθεί από μόνιμο υπάλληλο του Δήμου. Θα λειτουργήσουν επίσης και υποκαταστήματα σε Βορρά και Νότο.
Κατ' αυτόν τον τρόπο θα συντονίζονται οι ενέργειες ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση, σε περιπτώσεις ανάγκης στήριξης, εντός και εκτός Κερκύρας.
Αποφασίστηκε επίσης, οι φορείς και οι εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο, με αφορμή την “ παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη” και σε συνεργασία με τον οργανισμό Equal Society – Κοινωνία Ίσων ευκαιριών, να συμμετέχουν στην διοργάνωση του “πρώτου φεστιβάλ εθελοντισμού” που θα πραγματοποιηθεί στην Πάνω Πλατεία στις 14 Ιουνίου.
Τέλος οριστικοποιήθηκε ο τίτλος, “Δίκτυο Αλληλεγγύης Κέρκυρας” και απομένει η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων.
Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν: εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ, της ΠΙΝ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Επίσης εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, όπως το “Χαμόγελο του Παιδιού” , της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Δικτύου Αλληλεγγύης Βόρειας Κέρκυρας.