Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Κέρκυρα. Σενάρια ανόδου, απ’ την Κυριακή μέχρι.... μπαράζ!

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
Το Corfusports.com παρουσιάζει πώς η Κέρκυρα μπορεί να ανέβει πριν από το ματς με Απόλλωνα (ή, απλά, με ισοπαλία), αλλά και το... πιο ακραίο δε γίνεται σενάριο του μπαράζ με τους Τρικαλινούς!
Εντάξει, παραδοχή: αν και... τριτοδεσμίτες, οι αριθμοί, ποδοσφαιρικά, μας γοήτευσαν ανέκαθεν. Βγάζουν, ρε παιδί μου, ιστορίες. Έστω και, συχνά, ακραίες...
Κάπως έτσι, δεν αποφύγαμε την... πρόκληση (περιττή, πιθανότατα, αλλά, τούτη την ώρα που μιλάμε, υπαρκτή). Το κύριο σενάριο, βλέπετε, για την Κέρκυρα, γνωστό: νικάει τον Απόλλωνα; Άνοδος και μαθηματικά. Απ’ τη Δευτέρα. Δείτε, όμως, και τούτα τα δύο. Πώς γίνεται...
  1. Να ανέβει απ’ την Κυριακή (8/5)!
  2. Να ανέβει απ’ τη Δευτέρα (9/5), δίχως να της χρειαστεί η νίκη!
Ιδού...

■ Αν τα Τρίκαλα (Κυριακή, 8/5) χάσουν στο Αίγιο...
Η Κέρκυρα είναι και μαθηματικά στη SuperLeague από την Κυριακή, καθώς, ακόμη και να χάσει απ’ τον Απόλλωνα, έχοντας ούτως ή άλλως, ένα τρίποντο με τον Ολυμπιακό Β. στα τελευταία τρία παιχνίδια της, στα δύο «καθαρά» της εναπομείναντα, η (παραμένουσα) διαφορά των 7 απ’ τον ΑΟΤ, δεν καλύπτεται.
■ Αν τα Τρίκαλα έλθουν ισόπαλα στο Αίγιο...
Στην Κέρκυρα φθάνει και η ισοπαλία με Απόλλωνα. Καθώς, με τη διαφορά τους απ’ τον ΑΟΤ να μένει στους 7 (67-60), στα δύο «καθαρά» ματς που έχουν υπόλοιπο οι Φαίακες (με Κισσαμικό εντός και Αγροτικό εκτός), δεν γίνεται να καλυφθεί.
Υπό προϋποθέσεις, δε, τους φθάνει και... η ήττα! Καθώς μπορεί η διαφορά τους να πέσει στους 6 και με απόλυτο ως το τέλος ο ΑΟΤ (δύο «μπάι» και τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη) και «μηδέν στα δύο» η Κέρκυρα, οι δυο τους να ισοβαθμήσουν, πιθανόν, όμως, οι Φαίακες να έχουν και τότε το «πάνω χέρι».
Πώς; Δεδομένου ότι τα δύο μεταξύ τους ματς (το πρώτο κριτήριο) είναι «ισόπαλα» (από μία νίκη, στο γκολ/ 3-2 και 1-0), αν ολοκληρώσουν το Πρωτάθλημα με καλύτερη επίθεση απ’ τους Τρικαλινούς (το τρίτο κριτήριο).
Επί του παρόντος, η Κέρκυρα «το έχει»: 49-47. Συν τρία στο «μπάι» με Βόλο, 52-47. Συν έξι, όμως, για τα Τρίκαλα στα δύο δικά τους «μπάι» (Εργοτέλης- Ολυμπιακός), 52-53. Άρα: γι’ αυτό το (ακραίο, επαναλμβάνουμε) ενδεχόμενο, η Κέρκυρα στους αγώνες της με Απόλλωνα, Κισσαμικό, Αγροτικό θα πρέπει να σημειώσει δύο γκολ περισσότερα απ’ όσα θα «γράψουν» τα Τρίκαλα με Παναιγιάλειο (εκτός) και Απόλλωνα (εκτός).
Βεβαίως πιθανό, αλλά ενταγμένο σε... απίθανο σενάριο! Καθώς υπενθυμίζουμε: για να «ευδοκιμήσει» μια τέτοια ανάγκη, οι Φαίακες θα πρέπει, με Απόλλωνα Κισσαμικό, Αγροτικό να πάρει μέχρι έναν πόντο και ο ΑΟΤ να περάσει και από Αίγιο και από Ριζούπολη.
♦ Αλλά μιας και πιάσαμε τα... ακραία, πάρτε και το αποκορύφωμα:
Αν, όντως, «κάτσει» η τελική ισοβαθμία Κέρκυρας – Τρικάλων και οι δυο τους σώσουν με τον ίδιο αριθμό γκολ παραγωγής; Τι γίνεται;
Εν τοιαύτη περιπτώσει «επιστρατεύεται» το τέταρτο, κατά σειρά, κριτήριο (ισοβαθμίας) του ΚΑΠ επαγγελματικών Πρωταθλημάτων: η καλύτερη άμυνα συνολικά στο Πρωτάθλημα («φρέσκο» αυτό). Όπου, επί του παρόντος, η Κέρκυρα έχει επίσης οριακό πλεονέκτημα (21-22).
Κι αν (έτσι, για να το... τερματίσουμε), υπάρξει, τελικώς, κι εκεί «ισοπαλία»; Ε, τότε, πάμε στο επόμενο προβλεπόμενο κριτήριο: μπαράζ σε ουδέτερη έδρα! Ούτε... η Λέστερ!
▌Σημειώνουμε (περισσότερο για να γνωρίζετε, δίχως ν’ ακούτε το μακρύ και το κοντό κάθε... ειδήμονα), ότι, κατά σειρά, τα κριτήρια ισοβαθμίας στις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ διοργανώσεις της σεζόν 2015-’16 (άλλο το ισχύον καθεστώς στα τοπικά), έχουν, βάσει ΚΑΠ, ως εξής:
  1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς.
  2. Η διαφορά των γκολ στα μεταξύ τους ματς.
  3. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο του Πρωταθλήματος.
  4. Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο του Πρωταθλήματος.
  5. Μπαράζ, σε ουδέτερη έδρα.